Pakko kehua: iPhone 6:n akkukesto on yllättänyt positiivisesti

Taannoisessa videoarvostelussa iPhone 6:sta en kehunut kovinkaan vuolaasti Applen uutuuden akkukestoa. Taisinpa listata sen jopa laitteen heikkouksiin, mutta käyttöviikkojen lisääntyessä tilanne on muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan. Kuten yleensä, vaatii uusi akku muutaman latauskerran päästäkseen parhaaseen mahdolliseen toimintakuntoonsa. Apple iPhobe 6:n kohdalla tämä otti kuitenkin hieman pidempään ja nyt vasta akku vaikuttaisi olevan parhaassa terässä.

Viimeisen kahden viikon aikana olen pistänyt merkille, että iPhone 6 jaksaa huomattavasti ensimmäisiä käyttöviikkoja paremmin. Ei, en ole vähentänyt käyttöä tai kytkenyt pois toimintoja akun säästämiseksi. Oikeastaan päinvastoin. Kun sain asennettua koneisiini OS X 10.10 Yosemite -käyttöjärjestelmän olen Continuity-ominaisuuden vaatimuksien myötä ottanut jatkuvaan käyttöön Bluetooth-yhteyden. Tämän lisäksi WiFi on myös puhelimessani jatkuvasti päällä. Sijaintipalvelut ovat päällä ja niin myös ohjelmien päivitys taustalla. Molempien osalta olen tosin estänyt muutamilta sovelluksilta jatkuvan paikkatietojen käytön sekä kytkenyt määrättyjen ohjelmien taustapäivityksen pois päältä, koska en näin kyseisten tapauksien osalta näiden päällä pitämisen tuovan käytettävyyteen minulle mitään parannusta.

Suurempi versio kuvasta aukeaa sitä klikkaamalla.

Suurempi versio kuvasta aukeaa sitä klikkaamalla.

Kuinka kauan akku sitten kestää? Viimeisen parin viikon aikana olen usein päässyt helposti kahteen päivään. Usein tällaiseen jaksoon sisältyy varsinaista käyttöä 5-6 tuntia, joten pelkästään pöydällä laite ei todellakaan lepää. Eikä akku tällöinkään ole vielä tyhjä, mutta lataus on kuitenkin edessä, jotta seuraavasta työpäivästä selvitään kunnialla. Yllä kuvakaappauksia (eri päiviltä ja käyttöjaksoilta), jotka kertovat hyvin, millaisia toiminta-aikoja iPhone 6:lta voi odottaa. Olen akkukeston osalta yllättynyt erittäin positiivisesti ja en osannut odottaa näin hyviä lukemia. Olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan vielä iPhone 6 Plussaa ja nähdä, kuinka koviin lukemiin kyseinen laite venyy.

Miten muut? Oletteko olleet tyytyväisiä iPhone 6- tai iPhone 6 Plus -puhelimenne akkukestoon? Heittäkää kommenttia alle!

Vastaa