Vlogia: kotimainen videoblogiportaali

Suomen kohisten kasvava YouTube-yhteisö on tuonut ilmiön ympärille enenevissä määrin palveluita, jotka yrittävät luoda videoilla rahaa niin itselleen kuin myös sisällön tekijöille. Jokainen voi toki tienata videoillaan pelkästään Googlen tarjoamilla Adsense-mainoksilla, mutta erilaiset verkostot yrittävät houkutella videoiden tekijöitä talleihinsa parempia etuja tarjoten. Jos olet yhtään tutustunut Adsense-mainoksiin, tiedät, että niiden avulla merkittävien tulojen tekeminen on hyvin vaikeaa. Niinpä erilaiset verkostot voivat tarjota mahdollisuuden parempiin tulovirtoihin.

Vlogia on uusi kotimainen vloggaajille suunnattu portaali, joka tarjoaa myös mahdollisuuden tienaamiseen. Toisin kuin Splay Suomi, löytyy Vlogialta omat kotisivut ja laajasti tietoa yrityksestä ja toimintamallista. Palveluun täytyy ainakin aluksi hakea, mutta sivusto antaa ymmärtää, että tulevaisuudessa mukaan voisi päästä helpommin. Jos tiiviimpi yhteistyö kiinnostaa, voi liittyä niin sanotuksi Team-vloggaajaksi. Siinä luvataan enemmän näkyvyyttä sekä mahdollisuutta tienata rahaa Vlogian hankkimien kaupallisten yhteistyökumppaneiden kautta.

Vlogia–verkkoportaalin tarkoituksena on mahdollistaa vloggaaminen sille suunnitellussa yhteisöllisessä portaalissa. Vlogia–verkkoportaali on ainoa laatuaan ja pyrkii palvelemaan Sinua vloggaaja, vloggaajaksi ryhtyvä, sivustokävijä, seuraaja tai yritys parhaalla mahdollisella tavalla. Vlogian tarkoituksena on tehdä vloggaamisesta ja vlogien seuraamisesta entistä helpompaa, vuorovaikutteisempaa ja hauskempaa.

Kantavana ajatuksena Vlogialla on luoda kotimaisista vloggaajista koostuva sivusto, jonka kautta myös uusien tekijöiden on helpompi nousta katsojien tietoisuuteen. YouTube itsessään on hankala paikka uusille vloggaajille, koska siellä videot hukkuvat helposti muun sisällön joukkoon. Niinpä näkyvyyden hankkiminen voi olla vaikeaa, vaikka videoissa olisikin potentiaalia. Tähän ongelmaan Vlogia pyrkii vastaamaan.

Vlogia, Vlogia – ensimmäinen videoblogiportaali avattu. Tervetuloa!


Uusia, vloggaamisen ympärille rakentuvia palveluita tullaan vielä varmasti näkemään Suomessa lisää. Mielenkiintoista nähdä, kuka lopulta osuu kultasuoneen. Kyseessä on ilmiö, jonka uskon tulevaisuudessa uhkaavan jopa televisiota ja Netflixin kaltaisia palveluita. Potentiaalia kaupallistamiseen löytyy varmasti, mutta helppoa se ei ole. Tämä johtuu osittain siitä, että Suomi on maailmanlaajuisessa mittakaavassa pieni markkina-alue. Lisäksi mainostajat tuntuvat täällä siirtyvän hitaasti uusille alueille, joka hankaloittaa entisestään rahan tekemistä.

Vastaa