Videoarvostelussa Apple iPhone 6

Lauantaipäivä on sujunut mukavasti videoarvostelua tehdessä. Aamulla päälle iskenyttä inspiraatiota ei voinut ohittaa, vaan käteen oli otettava kamera ja ryhdyttävä kuvaamaan. Samalla tulille piti ottaa vuonna 2008 esitelty iPhone 3G, koska halusin esitellä videolla Applen älypuhelimen kehitystä aina malliston ensimmäisistä puhelimista alkaen. Suomessahan ensimmäinen virallisesti myyntiin saapunut Applen älypuhelin oli juurikin iPhone 3G, joka on toisen sukupolven iPhone.

Tällä kertaa videosta tuli tavallista kattavampi. Kestoltaan se on yli yhdeksän minuuttia, kun tavallisesti videoarvosteluni pyörivät neljän ja kuuden minuutin paikkeilla. Uskon, että arvostelusta ei tullut kuitenkaan pitkästyttävä, sillä videolla käydään paljon läpi eri asioita. Esittelen videolla kattavasti laitteen rakennetta ja vertailen sitä iPhone 5:een ja iPhone 3G:n. Merkittävässä roolissa on tietenkin myös iOS 8, jonka ominaisuuksia arvostelussa käydään läpi.

Applen uusi iPhone 6 ja sen sisarmalli, iPhone 6 Plus, saapuivat Suomessa myyntiin 26. syyskuuta. Molemmat on saatavilla 16, 64 ja 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla ja kolmena eri värivaihtoehtona: hopea, kulta, tähtiharmaa. Videolla nähdään tähtiharmaa iPhone 6, jossa on 64 gigatavua tallennustilaa.

Apple iPhone 6:n keskeisimmät ominaisuudet:

  • 138,1 x 67 x 6,9 millimetriä, 129 grammaa
  • 4,7 tuuman Retina HD -näyttö, 1334 x 750 pikseliä (326 ppi)
  • 64-bittinen A8-siru ja M8-liiketunnistinprosessori
  • Kahdeksan megapikselin iSight-kamera, F/2.2
  • 1080p HD-videokuvaus (30 fps tai 60 fps)
  • Hidastusvideo (120 fps tai 240 fps)
  • 1,2 megapikselin etukamera, F/2.2
  • Sormenjälkitunnistin
  • LTE, 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS, GLONASS

Vastaa