Vinkki: aktivoi iPhone 6:n 1080p 60fps -videokuvaus

Monelle ei varmastikaan tule yllätyksenä se, että Applen uudet iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelimet kykenevät tallentamaan videokuvaa 1080p-tarkkuudella ja 60 fps:n kuvausnopeudella. Tiesitkö kuitenkaan sitä, että oletuksena Applen uudet puhelimet kuvaavat full hd -videota edellisistä sukupolvista tutulla 30 fps:n nopeudella? Toisin sanoen parempi kuvasnopeus täytyy aktivoida asetuksista, jotta sen saa käyttöön. Tämä tuli ainakin itselleni täytenä yllätyksenä, joten ajattelin jakaa tiedon pikaisena vinkkinä kaikille iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelimien omistajille.

Eli, jos haluat tallentaa videokuvaa 60 fps:n nopeudella toimi seuraavasti: Asetukset -> Kuvat ja Kamera -> Tallenna videota nopeudella 60 fps. En tiedä, miksi asetusta ei voi säätää suoraan kamerasovelluksesta, kuten esimerkiksi hidastusvideota voi (120 fps tai 240 fps). Joka tapauksessa 1080p 60 fps -videotallennus onnistuu, kunhan sen käy mutkan kautta aktivoimassa.

iPhone 6, kamera ui

Ero 30 ja 60 fps:n välillä on varsin selkeä. Parempi kuvausnopeus tekee liikkeistä sulavampia ja näin videoista laadukkaampi. Kannattaa siis ottaa vinkistä kiinni ja aktivoida iPhone 6:n 60 fps:n videotallennus.

Vastaa