Kymmenen vinkkiä Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -puhelimen käyttöön

Huominen on Samsungille suuri päivä. Sen Galaxy S6 -mallisto tulee Suomessa viimein myyntiin kahden mallin voimin. Tarjolla on niin sanottu perusmalli, eli Galaxy S6, jossa on 5,1 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäyttö, kahdeksan suoritinydintä sisältävä järjestelmäpiiri, kolme gigatavua RAM-käyttömuistia ja 16 megapikselin kamera. Laitteen suositushinta alkaa 699 eurosta. Tämän lisäksi myyntiin tuodaan molemmille sivuille kaarevalla näytöllä varustettu Galaxy S6 edge, jossa on samat tekniset ominaisuudet. Voit katsoa allekirjoittaneen kattavan videoarvostelun edge-variantista täältä: Arvostelussa Samsung Galaxy S6 edge. Sen suositushinta lähtee liikkeelle 849 eurosta.

Galaxy S6 kotinäkymä ruudukko

1. Kotinäkymän ruudukko. Samsung on tuonut mukavan lisän oman kotinäkymän kustomoimiseen. Pitkäpainallus kotinäkymään avaa tavanomaisen muokkausvalikon, jonka alareunassa on valinta Näyttöruudukko. Sen avulla kotinäkymän asetelmaa voi vaihtaa perinteisestä 4×4 joko 4×5 tai 5×5, jolloin yhdelle näkymälle on mahdollista saada mahdutettua enemmän tavaraa.

Galaxy S6 edge kotipainike

2. Kamera käynnistyy kotipainikkeen tuplapainalluksella. Näin puhelin on kuvausvalmiina milloin vain alle sekunnissa!

Galaxy S6 moniajo

3. Moniajopainikkeen (kotipainikkeen vasemmalla puolella) pitkä painallus tuo esiin mahdollisuuden ajaa kahta sovellusta samassa näkymässä. Ruudun alalaitaan ilmestyy valikko, josta voi valita haluamansa sovellukset.

Samsung Galaxy S6 ikkunat

4. Jos sovellusta on mahdollista käyttää ikkunassa muiden ohjelmien ”päällä”, onnistuu tämä vetäisemällä sormella ruudun oikeasta tai vasemmasta kulmasta. Ominaisuutta tukevat muun muassa Chrome, viestit, laskin, puhelin, Instagram, Facebook ja Twitter.

Galaxy S6 kamera

5. Selfie, eli omakuva on tämän aikakauden muoti-ilmiö. Toisinaan kuvan ottaminen ruudulla olevaan laukaisimeen osumalla voi olla hankalaa, mutta Samsungilla on tähän ratkaisu. Kameran vieressä, salaman alla oleva sykemittaria voi nimittäin käyttää kameran laukaisimena. Näypäytä sormella sensoria ja puhelin napsaisee kuvan!

Samsung Galaxy S6 edge

6. Ruutukaappaus. Haluatko jakaa ruudulla olevan sisällön muille? Tämä on helppoa ja onnistuu painamalla yhtä aikaa virta- ja kotipainikeita hetken aikaa pohjassa.

Galaxy S6 edge UI kiinnitä sovellus

7. Lukitse haluttu sovellus näytölle. Tämä on kätevä ominaisuus, jos lainaat puhelinta kaverille ja haluat varmistaa, ettei toinen henkilö pääse käsiksi laitteen muihin tietoihin. Ominaisuus kytketään päälle seuraavasti: Asetukset -> Lukitusnäyttö ja suojaus -> Muut suojausasetukset -> Kiinnitä ikkunat -> päällä. Tämä jälkeen avaa haluttu sovellus ja paina moniajonäkymän avaavaa painiketta. Sovelluskortin oikeaan alakulmaan on ilmestynyt kuvake, jonka avulla ohjelman voi lukita ruudulle. Näin sovelluksesta ei ole mahdollista poistua esimerkiksi ennen sormenjäljellä tapahtuvaa tunnistautumista.

Samsung Galaxy S6 download booster

8. Download Booster. Haluatko ladata suuria tiedostoja nopeasti? Siinä tapauksessa Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -puhelimien ominaisuuksiin kuuluva toiminto kannattaa aktivoida: Asetukset -> Lisää yhteysasetuksia -> Download Booster. Ideana ominaisuudessa on se, että puhelin käyttää tiedostojen lataamiseen yhtä aikaa LTE- ja WiFi-verkkoja, joka nopeuttaa suurten tiedostojen langatonta siirtämistä.

Galaxy S6 Smart Lock

9. Smart Lock, eli näyttölukon älykäs avaaminen. Itse olen käyttänyt tätä toimintoa paljon, sillä käytössäni on LG G Watch -älykello. Ajatuksena tässä on se, että laitteen näyttölukon voi poistaa ilman tunnuslukua, sormenjälkeä tai muuta suojauskeinoa, jos käyttäjä on määrätyssä paikassa tai puhelin on yhteydessä tiettyyn Bluetooth-lisälaitteeseen. Niin sanotut luotetut laitteet ja paikat voi määrittää laitteen asetuksista: Asetukset -> Lukitusnäyttö ja suojaus -> Suojatun lukituksen asetukset -> Smart Lock.

Galaxy S6 Hätätila

10. Hätätila: Jumissa hississä, loukussa rakennuksessa tai moottoritiellä auto jumahtaneena? Tähän tarkoitukseen Samsung on kehittänyt hätätilan, jonka voi aktivoida painamalla virtapainiketta. Avautuvan valikon alimpana vaihtoehtona on hätätila. Se auttaa säästämään akkuvirtaa muuttamalla näytön mustavalkoiseksi ja mahdollistamalla ainoastaan tärkeimpien sovelluksien käytön. Näin puhelimen akun saa kestämään hätätilanteessa mahdollisimman pitkään.


Nyt kun uutuudet ovat huomisesta (11.4.2015) lähtien saatavilla kuulisin mielelläni myös lukijoiden vinkkejä ominaisuuksista, jotka kannattaa aktivoida käyttöön. Kyseessä voi olla jokin aivan perusominaisuus tai muuten vain kätevä toiminto, josta osalle käyttäjistä voi olla hyöytyä. Jaa vinkkisi alla olevassa kommenttiosiossa!

12 thoughts on “Kymmenen vinkkiä Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -puhelimen käyttöön

 1. Heidi

  Älä häiritse tila on todella kätevä. Aika harva sitä hoksaa käyttää vaikka se on jo eri nimillä ollut ennenkin saatavilla. Voit unohtaa luuriin huoletta äänet päälle eikä ilmoitukset vilku tai viestit ja puhelut häiritse untasi. Poikkeuksiin voi määritellä vaikka lapset ja puolison joiden puhelut aina läpi.

  1. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

   Kyllä siihen kaarevaan osaan helposti kämmenen sisäpinta osuu, mutta tämä riipuu paljon käden koosta.

   Kannattaa käydä kokeilemassa, miten tuo edge-malli sopii omaan käteen. 🙂

 2. Petri

  Lisäsin nettisivun pikalinkin aloitusnäyttöön. Sille tuli automaattisesti hieman hölmö nimi (ilmeisesti nettisivu on nimetty sellaiseksi) ja haluaisin sen muuttaa. Onko mahdollista muuttaa noita kuvakkeiden nimiä ja jos on niin miten?

   1. Petri Mäkilä

    Kokeilin useampaan kertaan, mutta kun ei anna mahdollisuutta.
    Käytin siis Puhelimen oletus internet sovellusta. Kirjanmerkin sai nimettyä, mutta sitä ei saanut pikakuvakkeeksi siirrettyä tai lähetettyä.
    Google Chromella saa annettua kuvakkeelle nimen ja sen avulla sitten sain pikakuvakkeen nimettyä.

 3. Jaana

  Viimeisimmän päivityksen yhteydessä näppäinlukitus ei toimi. Vinkkejä?

  Eli minulla on kuoret jossa on ”läppä” (lompakko mallinen). Kun laitan näppäinlukituksen, puhelin sammuu ja kun avaan ”läpän” puhelin käyttäytyy kun ei mitään näppäinlukitusta ole asentanutkaan. Missä vika ja miten saan sen tavalliseen asetukseen?

  1. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

   Outoa. En osaa kyllä näin äkkiseltään oikeastaan auttaa olenkaan. Kehotankin melkeen olemaan yhteydessä Samsungin tukeen tai esimerkiksi käymään myymälässä (jos ostettu kivijalkakaupasta) näyttämässä ongelmaa, niin voivat pähkäillä siihen ratkaisua. 🙂

Vastaa