Arkistot

Julkaisin viime viikolla kattavan videokatsauksen venäläisen Yota Devicesin uuteen YotaPhone 2 -älypuhelimeen, jonka kehityksessä ovat mukana olleet myös suomalaiset. Jatkona videolle päätin julkaista laitteesta sarjan kuvia osana jo MobiiliBlogin ajoiltakin tuttua Kuvina-artikkelisarjaani. Samalla sain hieman tuntumaa Samsung NX1 -kameraan, jonka sain tällä viikolla testiin. Kyseessä on kovan luokan järjestelmäkamera, jossa on 28 megapikselin APS-C CMOS -kenno ja mahdollisuus tallentaa videokuvaa jopa 4K-tarkkuudella (4096 x 2160 ja 24fps tai 3840 x 2160 ja 25fps). Koska olen tottunut japanilaisen Sonyn kameroihin, vaatii Samsungin uutuus tutustumista, joten päätin ottaa kameran käteen ja ryhtyä kuvaamaan.

Lue loppuun

Jatketaan MobiiliBlogin puolella tutuksi tullutta artikkelisarjaani, jossa käyn läpi uutuustuotteitta tyylikkäiden kuvien kautta. Turhat ja ylimääräiset sanat jätetään sikseen ja annetaan kuvien puhua puolestaan. Tällä kertaa valokeilassa on Motorolan ja Googlen yhteistyössä rakentama Nexus 6, joka on massiivisten phablet-älypuhelimien kategoriaan kuuluva laite. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonsa puolesta uutuus sijoittuu älypuhelimen ja tabletin välimaastoon.

Nexus 6:ssa kokonaisuus muodostuu muutamasta hyvin keskeisestä osa-alueesta. Ensimmäinen näistä on Motorolan omalaatuinen muotokieli. Takaosa on vahvasti kaareva ja ohenee sivureunoja kohden. Tämä tekee laitteesta varsin paksun (10,06 millimetriä), mutta samalla kokoonsa nähden kohtalaisen miellyttävän tuntuisen kädessä.

Lue loppuun

Jatketaan Android-linjalla. Jos et ole jo katsonut videoesittelyäni Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmästä, käy katsomassa se linkin takaa. Tämän jutun tarkoitus on  täydentää aikaisempaa videoesittelyäni ja tarjota kuvien muodossa kierros Googlen mobiilikäyttöjärjestelmän tuoreimpaan versioon, joka edustaa Androidin historian suurinta muutosta. Tästä vastaa Material Design -suunnittelufilosofia, joka näykyy täysin uutena käyttöliittymänä. Pääosassa ovat kerrokset, kirkkaat värit ja näyttävät animaatiot. Mukana on toki myös uusia ominaisuuksia, mutta niistä löytyy enemmän tietoa videostani.

Lue loppuun

Julkaisin aivan hiljattain muutamia taustakuvia Applen neljän tuuman näytöllä varustetuille iPhone 5-, 5c- ja 5s-älypuhelimille. Nyt luvassa olisi kuvia koristamaan Retina-näytöllä varustettujen iPad-tablettien ruutuja. Kooltaan kuvat ovat 2448 x 2448 pikseliä, joten ne toimivat hyvin sekä pysty- että vaakatasossa ja tukevat niin sanottua parallax-tehostetta, jonka Apple esitteli iOS 7 -käyttöjärjestelmän mukana. Toisin sanoen kuvat on optimoitu täydellisesti kolmannen ja neljännen sukupolven iPadille, iPad Airille sekä toisen sukupolven iPad minille.

Lue loppuun

Kesällä on tullut napsittua kuvia järkärillä tavallista enemmän ja muutamat otokset ovat onnistuneet jopa niin hyvin, että olen itse käyttänyt niitä iPhone 5:ssä taustakuvana. Niinpä ajattelin, että voisin muokata parhaimmat myös vapaasti muiden käyttöön. Alta löydät 15 taustakuvaa, jotka olen optimoinut Applen iPhone 5-, iPhone 5c- ja iPhone 5s -älypuhelimille. Taustakuvat ovat kooltaan 1536 x 1040 pikseliä, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että ne toimivat loistavasti myös niin sanotun parallax-efektin kanssa. Se aktivoituna puhelin kallistelee taustakuvaa, laitteen liikkeiden mukaan. Tämä tehokeino huijaa silmää ja saa vaikuttamaan, että kuvakkeet sekä muut elementit leijuisivat taustakuvan päällä.

Lue loppuun