Voicenger – pikaviestejä julkkisten äänillä

Suomeen on viimeisten vuosien aikana noussut useita menestyksekkäitä yrityksiä, jotka keskittyvä kehittämään mobiililaitteille, eli älypuhelimille sekä taulutietokoneille, suunnattuja sovelluksia ja pelejä. Kaikki sai alkunsa Angry Birds -pelistä, jonka ensimmäisen version Rovio lanseerasi vuonna 2009 Applen iPhonelle. Rovion vanavedessä maailmaa myöten menestykseen omilla tuotteillaan ovat nousseet muun muassa myös Supercell sekä Fingersoft.

Nyt maailman yrittää valloittaa kajaanilainen Voicenger, jonka omaa nimeään kantava sovellus on hiljattain julkaistu Applen iOS-alustalle. Toistaiseksi sovellus on saatavilla ainoastaan Suomen markkinoilla, mutta yhtiön tarkoitus on pyrkiä myös muille markkina-alueille. Lisäksi tulossa on myös Android-versio.

Voicenger app

Mikä Voicenger sitten oikein on? Yhtiö itse mainostaa sitä uudenlaisena pikaviestisovelluksena, jollaista markkinoilta ei vielä löydy. Konsepti rakentuu ääniviestien ympärille, joita käyttäjät voivat lähettää toisilleen perinteisten viestien tavoin. Koukkuna kokonaisuudessa on se, että mukana on useita julkisuuden henkilöitä, joiden lausahduksilla voi hauskuuttaa ystäviä ja tuttavia. Repertuaariin kuuluvat muun muassa Cheek, Jorma Uotinen, Tarja Halonen, Bill Clinton, Ozzy Osbourne sekä esimerkiksi Luokkakokous elokuvasta tuttuja fraaseja. Äänien imitoijana toimii tunnettu Jarkko Tamminen, joka on kiertänyt Suomea omalla Star  Show -esityksellään imitoiden ja parodioiden yli 40 tunnettua henkilöä.

Itse sovellus on ilmainen ja sen ansaintamalli perustuu äänipaketteihin, joilla käyttäjät voivat lisätä lausahduksia mukana oleville henkilöille. Äänipakettien hinnat liikkuvat muutamissa euroissa. Suurin osa äänistä on maksullisia, mutta jokaisella henkilöllä on näin alkuvaiheessa kolme ilmaista ääntä. Muutamat kokonaisuudet ovat täysin ilmaisia ja Voicengerin Timo Ruotsalaisena mukaan lähitulevaisuudessa mukaan on tulossa runsaasti lisää ilmaista suomalaista sisältöä. Suomi toimii yhtiölle testialueena, joten sovelluksen ominaisuuksia tullaan viilaamaan käyttäjien palautteen perusteella. Lisäksi yhtiössä harkitaan erilaisien rahoitusmallien mukaan tuomista, kuten mahdollisuutta hankkia lisämateriaalia katsomalla mainoksia.

Toimintaperiaatteeltaan Voicenger on erittäin yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Se skannaa automaattisesti läpi yhteystiedot ja lisää palvelua käyttävät henkilöt Voicengeriin. Äänet saapuvat vastapuolelle läpi perinteisen viestien tavoin, mutta sovellus sisältää onneksi toiminnon, jolla saapuvat äänet voi hiljentää määrätyksi ajaksi (maksimissaan 8 tuntia). Onpa mukana myös estolista, joka pitää häiriköt aisoissa.

Voicenger täydentää hyvin perinteisiä pikaviestisovelluksia, joilla voi käydä laajempia keskusteluita. Sillä voi hauskasti herättää toisen huomion hyödyntämällä kaikkien tuntemien henkilöiden ääniä ja fraaseja. Vaikka sovellus on ilmainen, nousee sen kokonaishinta helposti kaksinumeroiseksi luvuksi, jos ryhtyy tavoittelemaan kaikkien hahmojen 15 äänen sisältävää pakettia, jolloin jokaiselle hahmolle tulee yhteensä 18 eri sanontaa. Tässä mielessä hinnoittelua voi pitää aavistuksen suolaisena. Mutta kuten totesin, tutkii kajaanilaisyhtiö mahdollisuutta hankkia lisämateriaalia sovellukseensa useilla eri tavoilla. Niinpä on mielenkiintoista nähdä, kuinka Voicengerin sisältö, hinnoittelumalli ja maksutavat kehittyvät tulevaisuudessa.

Kaiken kaikkiaan uusi suomalaissovellus vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja siinä on ehdottomasti potentiaalia. Maailman valloitus ei tule kuitenkaan olemaan helppoa, koska Voicenger joudutaan periaatteessa räätälöimään jokaiselle markkina-alueelle omanlaisekseen. Toki yhtiö voi turvautua maailmanluokan tähtiin, mutta menestysmahdollisuudet paranevat, jos mukaan tuodaan henkilöitä, jotka ovat omassa maassaan suosittuja persoonia.

Käy lataamassa Voicenger iPhoneesi Applen virallisesta App Store -sovelluskaupasta.

https://www.youtube.com/watch?v=hIotkrkqaa0

Yhtiön virallinen kotisivusto: Voicenger.com

1 thought on “Voicenger – pikaviestejä julkkisten äänillä

  1. Eija

    Grafiikat ja käyttöliittymä näyttää hienolta demojen perusteella – mutta sovelluksen tärkein ominaisuus on äänet! Naisen vastaukset kuulosti omaan korvaan hyvin kotikutoiselta, etenkin uudemmassa esittelyvideossa. Oliko tarkoituksena lähettää viestejä englanniksi suomiaksentilla? Sovelluksen pitää panostaa natiivipuhujiin jos meinaavat ulkomaille.

Vastaa