Videoarvostelussa Samsung Galaxy S6 edge

Sain kuin sainkin laajan videoarvosteluni valmiiksi Galaxy S6 edgestä ennen laitteen virallista saapumista kauppoihin Suomessa 11. huhtikuuta. Tämänkertainen arvostelu paisui poikkeuksellisen laajaksi ja mittaa videolle kertyi reilut kymmenen minuuttia. Toivottavasti jaksatte katsoa pätkän alusta loppuun!

En lähde turhaan spoilaamaan videon sisältöä liikaa, mutta voin hyvillä mielin sanoa kyseessä olevan vuosiin aidosti kiinnostava älypuhelin Samsungilta. Tällaisen voisin hankkia myös itselleni. Ehkäpä seuraava puhelimeni onkin Samsung? Tämän sukupolven joudun todennäköisesti ohittamaan ihan siitä syystä, että olen reilun puolen vuoden aikana hankkinut itselleni iPhone 6:n ja Nexus 6:n. Joka tapauksessa Samsung on viimein onnistunut luomaan houkuttelevan laitteen, jossa on Applen tuotteiden kaltaista selittämätöntä vetovoimaa.

Vetovoima. Se on juuri asia, jota Samsung kaipaa nykyisessä markkinatilanteessa, jossa Apple on noussut sen rinnalle kamppailemaan maailman suurimman älypuhelinvalmistajan tittelistä. En todellakaan uskonut koskaan näin tapahtuvan, koska Applen mallisto on niin suppea Samsungin tuoteportfolioon nähden. Apple on kuitenkin osoittanut, että hyvällä brändillä ja kuluttajiin kohdistuvalla vetovoimalla voi päästä pitkälle. Niinpä Galaxy S6 edge on ainutlaatuisella karevalla näytöllään ja premium-materiaaleillaan loistava vastaisku Applen strategialle. Seuraavien kuukausien aikana on erityisen mielenkiintoista seurata, kuinka Galaxy S6 -malliston myynti lähtee vetämään ja palaako Samsungin lippulaivasarja jälleen kasvu-uralle.

Samsung Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -mallien keskeisimmät ominaisuudet:

 • Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä
 • 4G LTE Cat6
 • WiFi, NFC, Bluetooth
 • 64-bittinen Exynos 7420 -siru (4×1.5Ghz + 4×2.1Ghz)
 • 3GB RAM
 • 5.1 tuuman näyttö, 2560 x 1440 pikseliä
 • 16 MP:n taka- ja 5 MP:n etukamera
 • 32, 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa
 • Langaton lataus (Qi- ja PMA-teknologiat)
 • Sormenjälkilukija
 • syke- ja happipitoisuusmittarit

4 thoughts on “Videoarvostelussa Samsung Galaxy S6 edge

 1. Anttila Erkki

  Hei, Teemu!

  Mistä valikosta Samsung Galaxy S6 Edge puhelimeen saa testivideolla esitetyn 3D efektin näytölle?

  Ps. Testivideosi oli erittäin hyvin tehty ja mielenkiintoinen.

  Ystävällisin terveisin Eki

 2. Hessu

  Nyt vasta tutustuin kyseiseen malliin. Erittäin pätevän oloinen kapistus, etenkin tuo kirkkauden säädin on toivottu lisä ja metallinen viimeistely tekee S6:sta paljon muovikapuloita hienomman.

Vastaa