Uusi nimi mukaan älykellomarkkinoille: Kenneth Cole

Älykellomarkkinat houkuttavat jatkuvasti mukaan uusia yhtiöitä, sillä seuraavien vuosien aikana yhä useamman kuluttajan ranteesta arvellaan löytyvän niin sanottuja älyominaisuuksia sisältävä kello. Markkinoiden kuumin nimi tällä hetkellä on tietenkin Apple Watch, joka käyttää markkinoinnissaan apuna erityisesti muotia. Sama koskee myös monia muita perinteisiä teknologiayrityksiä, jotka pyrkivät entistäkin tiiviimmin luomaan älykelloistaan muotiesineitä ja näin houkuttelemaan kuluttajia niiden ympärille.

Muotitalo Kenneth Cole on päättänyt tuoda markkinoille oman älykellomallistonsa. Kyseessä on iOS 8– ja Android 4.4 -alustaan pohjautuvien ja sitä uudempien älypuhelimien kanssa yhteensopiva kokonaisuus, jossa erityisen mielenkiintoista on se, että kello toimii perinteisillä kelloparistoilla. Laturia ei siis tarvita. Tässä onkin ehkä kellon kiehtovin yksityiskohta, sillä Timanttisten Product Manager Pia Arpian mukaan Kenneth Cole Connect kestää paristolla kuusi kuukautta, jos kello on päivittäin yhteydessä älypuhelimeen 16 tuntia. Vaikka kello olisi vuorokauden ympäri Bluetooth-yhteydessä puhelimeen, ei paristoa tarvitse vaihtaa useampaan kuukauteen.

Kenneth Cole Connect älykello

”Laite ilmoittaa saapuvista puheluista, viesteistä, kalenteritapahtumista sekä hälyttää, jos puhelimen akkutaso on alhainen tai Bluetooth-yhteys on katkeamassa; näin ollen et enää unohda puhelintasi. Android käyttäjät voivat lisäksi saada hälytyksiä yhteisöpalveluista kuten esimerkiksi Facebookista, Instagramista ja Whatsapista. Kellolla voi myös ohjata puhelimessa olevaa musiikkia sekä ottaa kättä pidempiä ”selfieitä” yhtä painiketta painamalla.”, kerrotaan yhtiön virallisessa lehdistötiedotteessa tuotteen ominaisuuksista.

Kenneth Cole Connect toimii kumppanisovelluksen välityksellä, kuten muutkin älykellot. Yllä mainittujen toimintojen lisäksi kellon ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa ajanotto, ajastin sekä kaksoisaika-toiminto.

Kellon rakenne on mustaa ruostumatonta terästä ja se on roiskevesitiivis. Kellotaulun halkaisija on 47 millimetriä.

Kenneth Cole Connect -kellomalliston myyntikanavana Suomessa toimii Timanttiset. Se saapuu myyntiin sekä kivijalkamyymälöihin että verkkokauppaan toukokuun alussa 195 euron hintaan.

Älykellot kiinnostavat enenevissä määrin perinteisiä kello- sekä muotitaloja. Maaliskuussa sveitsiläinen Tag Heuer ilmoitti tuovansa markkinoille yhteistyössä Googlen ja Intelin kanssa Android Wear -pohjaisen älykellon. Aika näyttää, mitä kolmikon yhteistyö lopulta markkinoille tuo. Varmaa on kuitenkin se, että Tag Heuer ei tule jäämään ainoaksi luksuskellojen valmistajaksi, joka ryntää tulevaisuudessa älykellomarkkinoille.

Päivitys 12.4.2015, 19:15: Lisätty tietoja kellon akkukestosta ja rakenteesta.


Uusi kello vaikuttaa kaiken kaikkiaan mielenkiintoiselta ja pitkä akkukesto kuulostaa kiehtovalta. Tätä pitäisi päästä kokeilemaan itse, jotta laitteesta kykenisi muodostamaan laajemman kuvan. Katsotaan, jos Kenneth Cole Connect olisi mahdollista saada jossain vaiheessa testiin. Kiinnostaisiko kuulla lisää tästä kellosta?

Vastaa