Galaxy S6 edgessä näytön kirkkauden saa ilahduttavan hämäräksi

Jatketaan Galaxy S6 edgen käsittelyä lyhyehköjen artikkeleiden muodossa. Tällä kertaa ajattelin jakaa muutaman sanasen Galaxy S6 edgen näytöstä. Kyseessä on tutkimusten mukaan markkinoiden parhaimmistoon kuuluva älypuhelimen näyttö, jos on uskominen sitoutumattoman Display Maten tutkimustuloksia, joka itse asiassa hehkuttaa korealaisvalmistajan tuoreimman lippulaivapuhelimen kosketusnäyttöä markkinoiden parhaimmaksi. En yhtään ihmettele tulosta, sillä paneeli on aivan mahtava ja vaikka tarkkuuksien osalta mopo on jo osaltaan karannut hieman käsistä, ei näyttöä voi juurikaan moittia mistään. Tässä jutussa en kuitenkaan ole kertaamassa Display Maten tutkimustulosta, joten jokainen siitä kiinnostunut voi käydä lukaisemassa sen täältä.

Allekirjoittanut arvostaa älypuhelimen näytössä hyvää tarkkuutta, laajoja katselukulmia, hyvää värientoistoa sekä kirkkautta, jotta ruudusta saa selvää myös aurinkoisena kesäpäivänä. Reilun viikon testin perusteella Samsungin uutukainen täyttää nämä kriteerit hyvin. Lisäksi edge-variantin kaareva näyttö tuo mukanaan wow-efektin ja sen jälkeen niin sanottu perinteinen, eli tasainen näyttö, vaikuttaa jopa hieman tylsältä. Tämä onkin ensimmäinen testaamani älypuhelin, jossa kaareva näyttö lisää katselukokemukseen jotain positiivista. Näin ainakin itse koen asian. Hiljattain arvostelemassani Samsung Galaxy Note edgessä jäin kaipaamaan mahdollisuutta ”venyttää” koko käyttöliittymä kaarevalle osalle, mutta tämä ei ole mahdollista. Sen sijaan Galaxy S6 edgessä tämä on oikeastaan koko näytön juju ja toimii kokonaisuutena hyvin, sillä visuaalisesti on hienoa katsoa, kun sivureunoilta esiin vedettävät valikot liukuvat näkyviin kaarevan osan kautta. Lisäksi niiden ”vetäminen” tuntuu pyöreän muodon myötä erittäin luontevalta.

Kirkkauden lisäksi olen viimeisten vuosien aikana ryhtynyt arvostamaan älypuhelimen näytössä myös sitä, että tarpeen tullen sen saa säädettyä mahdollisimman hämäräksi. En ole varmastikaan ainoa, joka käyttää puhelintaan illalla sängyssä juuri ennen nukkumaan menoa. Tällöin liian kirkas näyttö rasittaa silmiä ja häiritsee tarpeettomasti mahdollisesti vierellä lepäävää kumppania.

iPhone 6 ja Galaxy S6 edge

Galaxy S6 edgessä yllä mainittu ongelma on eliminoitu tehokkaasti. Näytön saa manuaalisesti säätämällä erittäin hämäräksi, jonka ansiosta laite ei rasita silmiä juurikaan, vaikka laitetta käyttäisi täysin pimeässä huoneessa. Useissa puhelimissa tämä ei edelleenkään onnistu. Apple iPhone 6 kuuluu tähän kategoriaan ja yllä oleva kuva kertoo kaiken oleellisen. Siinä missä Galaxy S6 edgen ruutua katselee pimeässä mielellään, on Applen tuoreimman älypuhelinsukupolven paneeli kyseisen kaltaisissa olosuhteissa turhan kirkas.

Vastaa