Videoarvostelussa kahden näytön YotaPhone 2 -älypuhelin

Markkinoilla nähdään nykypäivänä harvoin älypuhelimia, jotka erottautuvat aidosti massasta. Suurin osa laitteista on veistetty samasta puusta, vaikka toki eroja löytyy muotoilun, materiaalien ja ohjelmiston osalta. Perusperiaate kaikissa on kuitenkin sama. Tästä syystä uusimman videotestini päätähti, YotaPhone 2, on erittäin mielenkiintoinen tapaus, sillä siitä löytyy kaksi kosketusnäyttöä.

YotaPhone 2 tulee Venäjältä, mutta sen kehityksessä ovat olleet mukana myös suomalaiset. Laitteen valmistuksesta vastaavalla Yota Devicesillä on toimisto Oulussa, jonka työntekijät ovat osallistuneet YotaPhone 2:n kehittämiseen. Se on seuraaja ensimmäisen sukupolven YotaPhonelle, jota ei koskaan nähty Suomen markkinoille. Uutuusmalli löytyy sen sijaan muun muassa teleoperaattori Elisan valikoimista, joka myy sitä noin 699 euron euron hintaan.

Laitteen etupuolella on perinteinen AMOLED-tekniikalla toteutettu viiden tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Kun puhelin pyöräytetään ympäri, ilmestyy käyttäjän eteen toinen näyttö. Se on e-kirjojen lukemiseen tarkoitetuista laitteista paremmin tunnettu E-Ink-teknologiaan nojaava paneeli, joka on kooltaan 4,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 960 x 540 pikseliä. Sen vahvuuksia ovat loistava näkyvyys suorassa auringonpaisteessa ja vähäinen virrankulutus. Se pyrkii ominaisuuksiltaan imitoimaan tavallista paperia, eikä sisällä esimerkiksi ollenkaan taustavalaistusta. Niinpä se sopii loistavasti muun muassa lukemiseen, koska se rasittaa perinteisiä näyttöjä vähemmän silmiä.

Tuoreessa videoarvostelussa paneudun laajasti YotaPhone 2:een ja sen ominaisuuksiin. Pääosassa on tietenkin takaa löytyvä E-Ink-näyttö ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Yhteenvedossa käydään läpi puhelimen heikkoudet ja vahvuudet sekä pohditaan kohderyhmää, jolle YotaPhone 2 olisi omiaan.

Vastaa