Samsung Galaxy S6 edgen kamera vaikuttaa hyvältä

Kuluvan viikon aikana olen käyttänyt Samsung Galaxy S6 edgeä niin sanotusti ykköspuhelimenani. Julkaisin laitteesta heti muutaman päivän jälkeen esittelyvideon, joka on kerännyt mukavasti suosiota YouTubessa ja tuonut samalla lisää seuraajia mukanaan. Kanavani tilaajamäärä lähentelee jo 1400. Se on tekniikkaan keskittyvälle kanavalle Suomessa paljon. En ole tavoittelemassa kanavalleni  mahdottomia määriä tilaajia, mutta tavoitteessa olisi saada 2000 tilaajan raja rikki. Jos et ole vielä tilannut MobiiliBlogin kanavaa YouTubessa, tee se nyt!

Olen viimeisten päivien aikana käyttänyt ahkerasti laitteen kameraa ja vaikuttaa siltä, että Samsungin uutuudessa on yksi markkinoiden parhaimmista kameroista, mitä tulee älypuhelimiin. Hyvän kuvanlaadun lisäksi Samsung on panostanut siihen, että kameraan pääsee nopeasti käsiksi milloin vain. Tämä onnistuu napauttamalla kahdesti kotipainiketta, jolloin kamerasovellus käynnistyy. Olen todennut tämän erittäin käteväksi toiminnoksi.

Hämärissä olosuhteissa kamera toimii erittäin hyvin. Tähän olen todella tyytyväinen, sillä Galaxy S6 edge ei tarvitse mahdottomasti valoa hyvän kuvan tuottamiseen. Totta kai jotain ongelmia heikossa valaistuksessa on, kuten alla olevissa esimerkkikuvista nähdään. Kaupungin kirkkaat kyltit ja valot palavat puhki, mutta muuten kuvanlaatu on kännykkäkameraksi erittäin hyvää. Vai mitä mieltä itse olet?

Allekirjoittaneen silmään värit toistuvat kuvissa hyvin ja luonnollisina. Tämä lisää entisestään kameran pisteitä!

Toiminnaltaan kamera on erittäin nopea. Tarkennus toimii myös hyvin ja kohteita pääsee erittäin lähelle. Mukana on myös Pro-kuvaustila, joka antaa säätää muun muassa ISO-tasoa. Alla olevat kuvat on kuitenkin kaikki kuvattu automaatilla, koska sitä useimmat käyttävät. Niitä ei ole myöskään muokattu jälkeenpäin. Ainoastaan kuvien kokoa on pienennetty. Jos alkuperäiset kuvat kiinnostavat, voit ottaa yhteyttä minuun sähköpostilla. Teemu[[at]]teemuhynninen[[piste]]fi.

Alla vielä kameran panoraamatoiminnolla otettu kuva sekä luurin viiden megapikselin kameran lajaakuva selfie-toiminnolla kaapattu otos:

Galaxy S6 edge panoraama

Panoraama

panoraama

Panoraama

 

 

Samsung Galaxy S6 wide selfie

Laajakuva-selfie. Kuvattu etukameralla.

Mitä mieltä olet Samsung Galaxy S6  edgen 16 megapikselin kameran kuvanlaadusta? Kaikki kuvat on pyritty ottamaan ilman tarkempaa asettelua ja nopeasti, jotta niiden kuvanlaatu vastaisi parhaiten todellista käyttöä.

Päivitys 4.4.2015: Mukaan lisätty seitsemän uutta kuvaa sekä yksi panoraamaotos, joka on tällä kertaa kuvattu hieman paremmassa valaistuksessa.

1 thought on “Samsung Galaxy S6 edgen kamera vaikuttaa hyvältä

  1. Jarkko

    nexuksen kameran ollessa huono jäin odottelemaan Samsung Galaxy 6 ja ottamiesi kuvien perusteella taisi kannattaa. Mietiskelin pitkään myös Iphone 6 plussaa, mutta järkyttävä hinta ominaisuuksiin ja numeroihin nähden. Eniten siinä Kuitenkin ahdistaa RAM muistin vähyys ja safarin jatkuva latailu.

Vastaa