Nyt on tyylikäs älykello: Huawei Watch

Kiinalainen Huawei on esitellyt markkinoille Mobile World Congress 2015 -messuilla yhtiön ensimmäisen älykellon, josta on aivan pakko uutisoida, sillä kyseessä on erittäin tyylikäs lisäys Android Wear -pohjaisten älykellojen rintamaan. Toistaiseksi useimmat (mukaan lukien minä) ovat pitäneet markkinoiden tyylikkäimpänä älykellona Motorola Moto 360:tä, jossa on pyöreä kellotaulu, metallinen rakenne ja perinteisistä kelloista löytyvä sivussa oleva nuppi. Nyt sille on tulossa markkinoille erittäin kova kilpailija juurikin kiinalaisvalmistajan suunnalta, jonka Huawei Watch on todella näyttävä ilmestys.

Huawei Watch miellyttää allekirjoittaneen silmää erityisesti siksi, että siinä on selvästi pyritty rakentamaan älykello, joka muistuttaa mahdollisimman paljon perinteistä rannekelloa. Tässä on mielestäni onnistuttu hyvin ja jopa Moto 360:tä paremmin. Nämä ovat toki makuasioita ja myös Motorolan kello on edelleen erittäin tyylikäs. Lopullisen paremmuuden voi ratkaista vasta näkemällä molemmat kellot livenä.

Kiinalaisvalmistajan kellossa on 1,4 tuuman 400 x 400 pikselin AMOLED-kosketusnäyttö. Kyseessä on poikkeuksellisen tarkka näyttö omassa tuotekategoriassaan, sillä esimerkiksi Moto 360:ssä 320 x 290 pikselin resoluutio ja LG G Watch R:ssä 320 x 320 pikselin resoluutio. Näin ollen Huawei Watchin pikselitiheys nousee 286 ppi:n, joka tarkoittaa, että parin kymmenen senttimetrin katseluetäisyydeltä pikseleitä on jo vaikea erottaa.

Huawei Watch

Uudessa älykellossa on käytetty laadukkaita materiaaleja. Runko on ruostumatonta terästä ja näyttöä suojaa useista perinteisistä kelloista tuttu safiirilasi, joka on periaatteessa normaalissa käytössä naarmuuntumaton. Saataville se tulee hopeisena, mustana ja kultaisena. Ilmettä voi muokata laajasti hihnoilla, sillä älykello tukee standardinlevyisiä 18 millimetrin hihnoja. Lisäksi mukana on esiasennettuna 40 kellotaulua ja lisää voi luonnollisesti ladata Google Play -kaupasta.

Paksuudeltaan kello-osa on 11,3 millimetriä. Se on halkaisijaltaan 42 millimetriä. Moto 360:n vastaavat luvut ovat 11,5 ja 46 millimetriä. Täytyy kuitenkin muistaa, että Motorolan laitteessa näyttö on kooltaan 1,56 tuumaa.

Android Wear -pohjainen Huawei Watch rakentuu 1,2 gigahertsin Snapdragon 400 -järjestelmäpiiriin ja 512 megatavun RAM-käyttömuistin ympärille. Tallennustilaa on neljä gigatavua ja siinä on sisäänrakennettu mikrofoni. Mukana on sykemittari, ilmanpainemittari ja kuuden akselin liikesensori, jotka auttavat kelloa määrittämään käyttäjän aktiivisuustilan. Akku on kapsiteetiltaan 300 milliampeerituntia, joten toiminta-ajoilta on truha odottaa ihmeitä.

https://www.youtube.com/watch?v=-pCZDLLdbzo

Huawei Watch on tulossa myyntiin yli 20 maassa mukaan luettuna Suomi. Tarkkaa ajankohtaa Huawei ei ole toistaiseksi paljastanut, mutta alustavien tietojen mukaan se olisi saapumassa myyntiin kesällä. Hinnasta ei myöskään ole mitään tietoa.

Huawei Watch, metal

Huawei Watch back

Huawei Watch, black

Huawei Watch black

Huawei Watch

Huawei, Huawei Unveils Huawei Watch at Mobile World Congress 2015

Vastaa