Julkaisin viime viikolla kattavan videokatsauksen venäläisen Yota Devicesin uuteen YotaPhone 2 -älypuhelimeen, jonka kehityksessä ovat mukana olleet myös suomalaiset. Jatkona videolle päätin julkaista laitteesta sarjan kuvia osana jo MobiiliBlogin ajoiltakin tuttua Kuvina-artikkelisarjaani. Samalla sain hieman tuntumaa Samsung NX1 -kameraan, jonka sain tällä viikolla testiin. Kyseessä on kovan luokan järjestelmäkamera, jossa on 28 megapikselin APS-C CMOS -kenno ja mahdollisuus tallentaa videokuvaa jopa 4K-tarkkuudella (4096 x 2160 ja 24fps tai 3840 x 2160 ja 25fps). Koska olen tottunut japanilaisen Sonyn kameroihin, vaatii Samsungin uutuus tutustumista, joten päätin ottaa kameran käteen ja ryhtyä kuvaamaan.

Kuten jo aikaisemmin blogissanin olen kertonut, on YotaPhone 2 markkinoilla hyvin ainutlaatuinen älypuhelin. Se perustuu Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmään, Snapdragon 801 -järjestelmäpiiriin ja kahteen gigatavuun RAM-käyttömuistia. Tässä ei ole mitään ihmeellistä, mutta siinä on, että laitteessa on kaksi kosketusnäyttöä. Edessä on viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin AMOLED-näyttö ja takana e-kirjojen lukulaitteista tuttu E-Ink-paneeli, joka ei staattisena ollessaan kuluta virtaa yhtään ja käytössäkin erittäin vähän. Se pyrkii imitoimaan paperin ominaisuuksia, joten siinä ei ole taustavalaistusta, vaan se luo katselukokemuksen hyödyntämällä ympäristöstä tulevaa valoa. Niinpä sen näkyvyys esimerkiksi suorassa auringonpaisteessa on lyömätön. Takaa löytyvä näyttö on kooltaan 4,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 960 x 540 piseliä.

Sitten itse kuviin:

Vastaa