Ensikosketus Samsung Galaxy S6 edge -älypuhelimeen

Allekirjoittanut pääsi tänään pikaisesti kokeilemaan kädessä Samsungin maaliskuussa Mobile World Congress 2015 -messuilla esittelemää Galaxy S6 edge -älypuhelinta. Laite löytyi hieman yllättäen Oulun uudesta Samsung Experience Storesta, joka avasi ovensa Rotuaarilla maaliskuun 6. päivä.

Huomasin Samsungin ilmoittavan Facebook-sivullaan, että Helsingin ja Turun lippulaivamyymälöissä esitellään jo yleisölle Galaxy S6– sekä Galaxy S6 edge -laitteita. Tämän viestin innoittamana päätin vierailla tänään Oulun uudessa myymälässä katsastamassa, jos uutuudet olisivat sattumalta rantautuneet myös tänne pohjoisempaan Suomeen, ja olivathan ne! Niinpä pääsin hieman testailemaan uutuuksia ja kuvasin pikaisen videon Galaxy S6 edgestä, joka löytyy tämän artikkelin lopusta.

Samsungin uutuudet yllättivät allekirjoittaneen erittäin positiivisesti. Galaxy S6 sekä Galaxy S6 edge rakentuvat metallisen kehyksen ympärille (joka muistuttaa visuaalisesti erittäin paljon iPhone 6:n kehystä) ja niiden etu sekä takapintoja suojaa Gorilla Glass 4 -lasi. Harmillisesti esillä oli vain valkoinen versio molemmista, joten en päässyt ihastelemaan eri väriversioita, joissa Samsungin mainostama takakuoren 3D-efekti tulee ainakin kuvien perusteella paremmin esille. Siitäkin huolimatta voin sanoa, että vihdoin Samsungilla on tarjota rakenteen puolesta asiakkaille kunnon lippulaivapuhelimet, jotka tuntuvat ja näyttävät premium-tuotteilta. Uutuudet on veistetty aivan eri puusta kuin edelliset sukupolvet, joiden muovinen rakenne yritti imitoida erilaisilla kikoilla metallista rakennetta. Vihdoin nämä päivät ovat menneitä!

Samsung Galaxy S6 edge curved screen

Kuva: Samsung.

Galaxy S6 edge screen

Kuva: Samsung.

Vietin suurimman osan ajasta Galaxy S6 edgen parissa, jossa on 5,1 tuuman Quad HD Super AMOLED -kosketusnäyttö 2560 x 1440 pikselin tarkkuudella. Se kaartuu näyttävästi laitteen molemmille reunoille, joka toimii hyvin Androidin käyttöliittymän kanssa, sillä Googlen mobiilialusta sisältää paljon sivulta esiin vedettäviä valikoita. Ne liukuvat näkyville erityisen hienosti Galaxy S6 edgen hieman kaarevalla näytöllä.

Galaxy S6 edgen koko ja paino yllättivät positiivisesti. Vaikka materiaalit ovat parantuneet, on uutuus kevyempi kuin muovinen Galaxy S5. Uutuus painaa 132 grammaa, kun edellisen sukupolven lippulaivalla on painoa 145 grammaa. Kaiken kaikkiaan korealaisvalmistaja on onnistunut uutuuksien rakenteessa näin pikaisen kokeilun perusteella hyvin. Pitkästä aikaa yhtiöllä on tarjota älypuhelin, jonka ostamista voisin myös henkilökohtaisesti harkita.

Käyttöliittymään en kauheasti ehtinyt perehtymään. TouchWiz on edelleen tunnistettavissa Samsungin käyttöliittymäksi, mutta kieltämättä uusi versio vaikutti edeltäjiään kauniimmalta. Jollain tapaa kokonaisuus näytti aikaisempaa hillitymmältä, mutta tässä suhteessa muutos ei ole kuitenkaan yhtä suuri kuin rakenteessa. Joka tapauksessa parempaa suuntaan ollaan menossa. Hyvä niin.

Yhteenvetona todettakoon Samsungin osakkeiden nousseen silmissäni huomattavasti. Tietenkin lopullista tuomiota on vaikea antaa niin pikaisen kokeilun perusteella, sillä en päässyt tutustumaan esimerkiksi kameraan (kokeilin sitä kyllä ja ainakin se oli nopea) tai muihin ominaisuuksiin. Nyt odotankin innolla, että saan toisen tai jopa molemmat testiin, sillä niin hyvin uutuudet onnistuivat kaupassa säväyttämään. Tämän perusteella Samsungilla on hyvät mahdollisuudet onnistua Galaxy S6 -mallistollaan, sillä kun luurin ottaa käteen antaa sen erittäin hyvän ensivaikutelman. Tämä on erittäin tärkeää, kun asiakas tulee kauppaan ostamaan uutta luuria.

Molempien uutuuksien keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä
 • 5,1 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäyttö
 • 64-bittinen Exynos 7420 Octa-Core -järjestelmäpiiri (4×2,1Ghz + 4×1,5Ghz)
 • 3 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 16 megapikselin takakamera
 • 5 megapikselin etukamera
 • 32, 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa
 • 4G (LTE Cat. 6 300/50 Mbps)
 • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2×2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1, ANT+, NFC, infrapuna
 • Tuki langattomalle lataukselle (Qi- ja PMA-teknologiat)
 • Sormenjälkilukija
 • Sykemittari

Samsung Galaxy S6 ja Galaxy S6 edge saapuvat Suomessa myyntiin 11. huhtikuuta. Galaxy S6:n hinta alkaa 699 eurosta (32 GB:n malli) ja kipuaa aina 949 euroon (128 GB:n malli). Kaarevalla näytöllä varustetun Galaxy S6 edgen suositushinta lähtee liikkeelle 849 eurosta (32 GB:n malli) ja nousee 1099 euroon (128 GB:n malli) asti.

Vastaa