Videotestissä Samsung Galaxy Note Edge: älypuhelin kaarevalla näytöllä

Onnistuin saamaan Samsungilta Suomessa ensimmäisten joukossa testiin kaarevalla näytöllä varustetun Galaxy Note Edgen. Se on aikaisemmin myyntiin saapuneen Galaxy Note 4:n sisarmalli, jonka 5,6 tuuman näyttö kaartuu oikeasta reunasta kohti metallista kehystä. Tapani mukaisesti käsittelen uutuuden videotestissä perinteisen artikkelin sijaan, sillä uskon videoiden toimivan paremmin mobiililaitteiden ominaisuuksien esittelyssä. Videolla keskiössä on tietenkin kaareva näyttö ja siihen liittyvät ominaisuudet, mutta reilun seitsemän minuutin pätkällä käsitellään myös muun muassa Note Edgen rakennetta ja yleistä käytettävyyttä.

Samsung Galaxy Round.

Samsung Galaxy Round.

Galaxy Note Edge on Samsungin toinen älypuhelin, jossa on jollain tapaa kaareva näyttö. Ensimmäinen oli vuonna 2013 esitelty Galaxy Round, jonka omintakeinen kovera muoto saatiin aikaan hyödyntämällä kaarevaa näyttöteknologiaa. Sitä myytiin ainoastaan Koreassa ja laite olikin enemmän pienelle piirille suunnattu konseptituote, kuin suurille massamarkkinoilla tarkoitettu älypuhelin. Toisin on Galaxy Note Edgen kanssa, jota myydään laajasti ympäri maailmaa.

Uutuudessa on jo mainittu 5,6 tuuman Quad HD+ Super AMOLED -näyttö, jonka 2560 x 1440 pikselin tarkkuutta laajentaa oikealla oleva kaareva osa 160 lisäpikselillä. Toisin sanoen kokonaisuudessaan näytön tarkkuus nousee 2560 x 1600 pikseliin.

Kooltaan Galaxy Note Edge on aavistuksen Note 4:ää pienempi. Tämä johtuu osittain kaarevasta näytöstä sekä siitä, että Note 4:ssä on 5,7 tuuman näyttö. Kooltaan Galaxy Note Edge on 151,3 x 82,4 x 8,3 millimetriä ja se painaa 174 grammaa.

Puhelimen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmä, Snapdragon 805 -järjestelmäpirii, kolme gigatavua RAM-käyttömuistia, 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-korttipaikka, 4G LTE cat6 300/50Mbps, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2X2 MIMO), NFC, Bluetooth 4.1, ANT+, MHL 3.0, Infrapuna ja 3000 milliampeeritunnin akku. Kotipainikkeeseen on integroituna sormenjälkilukija ja takana olevaan tunnistimeen syke-, happi- ja UV-sensorit. Takakamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja sisältää optisen kuvanvakaimen.

Vastaa