Samsungilta muhkea promootiopaketti: TheNextGalaxy, IsThisTheNext

Korealaisella Samsungilla eletään mielenkiintoisia aikoja. Yhtiö valmistautuu esittelemään sunnuntaina seuraavan Galaxy S -sarjan lippulaivapuhelimen, jonka harteilla lepää suuret paineet ja odotukset. Nykyinen Galaxy S5 ei yltänyt myyntitavoitteisiin ja Samsungin matkapuhelinpuoli on ollut ensimmäistä kertaa vuosiin laskusuunnassa. Monet ovat nähneet tilanteessa samankaltaisuuksia Nokiaan, joka kulta-aikoinaan toi markkinoille kymmeniä laitteita, joista useimmat muistuttivat toisiaan ja sisälsivät lähes identtiset ominaisuudet. Samsungin taktiikka on viime vuosina ollut sama, mutta nyt edessä on ilmeisesti muutoksia. Näin voisi ainakin odottaa, sillä nopealla reagoinnilla markkinoiden muutoksiin yhtiöllä on jälleen mahdollisuus nousta kasvu-uralle.

Tuleva, todennäköisesti Galaxy S6 -nimeä kantava, lippulaivapuhelin tulee paljastamaan Samsungin suunnan. Ehkä suurimmat odotukset liittyvät luurin rakenteeseen, sillä korealaisvalmistajalta on jo vuosia toivottu lippulaivapuhelinta, jonka laatuvaikutelma vastaa paketin hintalappua. Yhtiö on viime aikoina ottanut muovin rinnalle metallin ja tuonut markkinoille metallikehyksellä varustettuja puhelimia. Itse muotoilu ei ole kuitenkaan juurikaan muuttunut ja muutoin laitteet ovat edelleen muovia. Niinpä Galaxy S6 tarvitsee rakenteeseensa ehdottomasti metallikehystä suurempia muutoksia edeltäjäänsä nähden. Henkilökohtaisesti toivoisin myös muutoksia itse muotokieleen, jotta Samsungin älypuhelinmallistoon saataisiin uutuuden hehkua.

Kovat odotukset on saanut Samsungin promoamaan tulevaa uutukaistaan myös Suomessa kovasti. Toimittajat ympäri Suomea ovat saaneet tänään paketteja, joiden sisältö vaihtelee paljon. Allekirjoittanut sai runsaimpaan päähän kuuluvan promootiopaketin, jonka sisältöön kuuluvat Galaxy Tab S -tabletti, Level Over -kuulokkeet, naposteltavaa sekä juotavaa. Taulutietokoneesta löytyy suora linkki työpöydältä sunnuntaina (1.3) järjestettävään livelähetykseen ja taustakuvassa komeilevat TheNextGalaxy-, IsThisTheNext-hastagit. Alla kuvia saapuneesta paketista ja sen sisällöstä. Ei, en saa tablettia ja kuulokkeita omaksi. Ne palaavat aikanaan Samsungille, aivan kuten perinteiset testilaitteetkin.

Samsungilta odotetaan Unpacked 2015 -tapahtumassa kahta uutuutta. Niin sanottua perusversiota sekä varianttia, jossa näyttö kaartuu Galaxy Note Edgen tavoin, mutta molemmille sivuille. Tilasuutta pääsee seuraamaan livelähetyksen muodossa täällä.

Odotatko innolla Samsungin seuraavan sukupolven lippulaivapuhelinta? Mitä erityisesti toivot uutuudelta?

Vastaa