Samsung korjaa Android Lollipop -päivityksen ongelmat: äänetön tila tekee paluun

Useat käyttäjät ovat alkuvuoden aikana päivitelleet korealaisen Samsungin Galaxy S5 -puhelimen ohjelmiston Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmäversioon, joka on Googlen mobiilialustan tuorein versio. Merkittävä päivitys sisältää luonnollisesti kaikki uuden käyttöjärjestelmän parannukset, kuten suorituskykyä kohentavan uuden ART-virtuaalikoneen ja akkukeston parantamiseen tähtäävän Project Volta -kokonaisuuden. Lisäksi Samsung on viilannut oman TouchWiz-käyttöliittymänsä Googlen uuden Material Design -suunnittelufilosofian mukaiseksi. Saman käsittelyn ovat saaneet myös korealaisvalmistajan sovellukset, joten muun muassa värimaailmassa on tapahtunut merkittäviä muutoksia.

Parannuksien ja uusien ominaisuuksien ohella päivitykset saattavat kantaa mukanaan myös bugeja ja muita ongelmia. Näin on käynyt Lollipop-päivityksen kanssa, joka on saanut merkittävän määrän käyttäjiä taistelemaan äänettömän tilan kanssa. Kyseessä ei ole varsinaisesti bugi, sillä Android 5.0 Lollipop ei vakiona sisällä niin sanottua perinteistä äänetöntä tilaa. Toki laitteen saa edelleen äänettömälle, mutta hieman mutkien kautta. Lisää aiheesta löydät aikaisemmista artikkeleistani, joiden sisältöä en viitsi lähteä kertaamaan tässä kohtaa:

Käytännössä Lollipop antaa käyttäjälle vapaat kädet saapuvien ilmoituksien säätämiseen. Käyttäjä voi esimerkiksi sulkea pois tiettyjen sovelluksien ja kontaktien ilmoitukset sekä mykistää laitteen kokonaan, jolloin edes herätyskello ei ole toiminnassa. Erityisesti tämä on aiheuttanut käyttäjissä suurta hämmennystä ja esimerkiksi toisen artikkelini kommenteissa eräs lukija kertoo myöhästyneensä töistä muutamaan otteeseen, koska herätyskello ei ole toiminut. Tämä siitäkin huolimatta, että asetukset on säädetty oikein yllä linkittämieni artikkeleiden mukaisesti. Myös muut käyttäjät ovat raportoineet kommenteissa erinäisistä ongelmista, jotka liittyvät pääasiassa saapuviin ilmoituksiin ja äänettömään tilaan.

Iloisena uutisena voin kertoa, että korjaava päivitys on tulossa pian. Ilmeisesti kyseessä on sen verran laajamittainen ongelma, että Samsung on päättänyt tarttua siihen ripeästi ja yrittää puskea uuden päivityksen kuluttajille mahdollisimman pian. Se tulee lisäämään mukaan muun muassa perinteisen äänettömän tilan, jonka poistamista monet ovat pitäneet suurena virheenä ja yhtenä Lollipopin merkittävimmistä puutteista. Asiasta on pitkä ketju virallisella Android-palstalla, jonne voi ilmoittaa käyttöjärjestelmään liittyvistä ongelmista ja bugeista.

Mutta takaisin Galaxy S5:een ja muihin Samsungin Lollipop-päivityksen saaneisiin älypuhelimiin. Virallinen lausunto asian suhteen on seuraava:

Samsung on tietoinen ongelmista, joita osa Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmään päivittäneistä ovat kokeneet. Työskentelemme tällä hetkellä uuden päivityksen kanssa, jolla korjataan meille raportoituja ongelmia, kuten esimerkiksi äänettömän-tilan puuttuminen. Toivomme, että saamme uuden päivityksen jakoon mahdollisimman pian.

Ystävällisin terveisin,

Samsung Nordic

Hyviä uutisia, vai mitä? Aika näyttää, palauttaako Google äänettömän tilan Androidiin tulevaisuudessa. Melua asia on ainakin saanut aikaan paljon, joten voisi pitää pienoisena ihmeenä, jollei Google päätä reagoida tilanteeseen. Uusi Häiriöt-ominaisuus itsessään on loistava, mutta sen lisäämisellä ei mielestäni voi perustella äänettömän tilan poistamista. Toivotaan, että Googlen tuleva päivitys palauttaa äänettömän tilan ja tekee siitä jälleen Androidin perusominaisuuden.

14 thoughts on “Samsung korjaa Android Lollipop -päivityksen ongelmat: äänetön tila tekee paluun

     1. Sepi

      Valikosta löytyy vain ääni tai värinä. Ennen päivitystä oli myös täysin äänetön vaihtoehto.
      Herätyskello ei toimi jos suojakuoren läppä on kiinni. Vastaus näppäimeksi olen valinnut navi näppäimen ja lopetus näppäimeksi power napin. kuitenkin puheluun voi vastata ja lopettaa näyttöä pyyhkäisemällä. Ilman suojakuorta puhelin vastaa tai lopettaa puhelun kun sen taskusta vetäisee esille.
      montakertaa päivässä tulee ilmoitus että yhteystiedot pysäytetty. Kamera jumittaa/kaatuu.
      niin paljon bugeja että kyllä pitäisi korjauspäivitys tulla pian.

     2. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

      Minulla löytyy ylävalikon painikkeesta kolme vaihtoehtoa: ääni, värinä ja mykistä. Voit lisätä painikkeen valikkoon: Asetukset -> Ilmoituspaneeli. Vedä aktiivisiin painikkeisiin ”Ääni”-kuvake.

    1. Sepi

     Ongelma ratkaistu. Latasin aikasemmin Puolan version lollipopista puhelimeeni silloin ennen kuin suomi versio oli tullut jakeluun. Tästä syystä en saanut korjauspäivitystä, ilmeisesti joku maakoodi juttu. Olis pitänyt käydä puolassa että olisin saanut päivityksen. Nyt asensin suomiversion lollipopista, ja nyt puhelin päivitti korjauspäivitykset ja kaikki toimii. Firmware löytyy täältä: http://www.droidviews.com/update-samsung-galaxy-s5-sm-g900f-android-5-0-lollipop/

     1. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

      Hienoa, että sait ongelman ratkaistua! 🙂

 1. Tiu

  Minulla on s4 ja käyttöjärjestelmän (lollipop 5.0.1) päivitys vei mykistä toiminnon pois kokonaan. Oon missanut useita soittoja tämän takia. Mutta kaverilla on s5 ja lollipop 5.0 jossa puolestaan mykistä nappula on.

  1. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

   Joo, S5:een Samsung julkaisi uuden päivityksen, joka palautti tuon perinteisen äänettömän tilan. Varmaan tulee aikanaan myös S4:ään.

   Tämä koko hommahan liittyy Googlen toimintaa. Yhtiö vain päätti poistaa Android 5.0 Lollipop -versiossa kokonaan perinteisen äänettömän tilan…

 2. Tuula Kelloniemi

  Minulla on S4 active ja menin lataamaan Lollipop päivityksen, äänetön toimii mutta on muuten ihan susi, valikon tekstit ei näy kunnolla, soittoäänikin on hiljaisempi kuin ennen,yhteystiedot hävisi ja kun sain ne takasin on laitettu vierekkäin vastausluuri,videopuhelupainike ja sms eli olen muutaman kerran osunut videopuhelupainikkeeseen ja sehän ei sisälly esim. rajattomiin puheluihin vaan on kallista miksi on tungettu soitto ja sms kuvakkeiden väliin?

 3. Samppa

  Itse päivitib A5 lollipoppiin. Antutun mukaan tehoa irtoaa enemmän kuin kitkatilla. Miinusta tulee akun kestoon. Selvästi syö akkua enemmän kuin kitkat versiossa.

Vastaa