Apple iPhone 5c:n hinta laski 299 euroon

Syksyllä 2013 esitelty iPhone 5c ei ole tiettävästi ollut Applelle kovinkaan suuri menestys. Yhtiön lippulaivamallit kyllä myyvät mitä loistavimmin ja tuoreimpien arvioiden mukaan Apple toimitti vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä maailmalle yhtä paljon älypuhelimia, kuin korealainen Samsung. Tämä kertoo paljon amerikkalaisvalmistajan menestyksestä.

Tuorein hinnanpudotus tekee iPhone 5c:stä erittäin houkuttelevan älypuhelimen, jos laitteen pääasiallinen käyttötarkoitus on sosiaalisten palveluiden hyödyntäminen, verkon selaaminen, ”keveiden” pelien pelaaminen ja muiden perussovelluksien käyttäminen. Rarjoitus tulee nimittäin vastaan siinä, että 299 euron hintaan nykyään irtoava iPhone 5c tarjoaa sisäistä tallennustilaa ainoastaan kahdeksan gigatavua. Se on vähän, mutta jos laitteeseen ei ole tarkoitus tallentaa suuria määriä musiikkia, elokuvia ja hienoa 3D-grafiikkaa sisältäviä pelejä, tulee kahdeksallakin gigatavulla toimeen. Lisäksi käyttöön voi ottaa erilaisia pilvipalveluita, jotka tuovat käyttöön lisää joustavuutta. Jo pelkästään Apple tarjoaa käyttäjilleen viisi gigatavua ilmaista tallennustilaa iCloud-pilvipalveluunsa.

Tosiaan, iPhone 5c:n saa nyt yleisesti 299 eurolla. Edellinen merkittävä pudotus hinnassa tapahtui viime vuoden syksyllä, jolloin laitetta ryhdyttiin myymään 399 eurolla.

Ominaisuuksiltaan ja käytettävyydeltään iPhone 5c on edelleen loistava puhelin. Minulta löytyy iPhone 5, joka vastaa teknisesti iPhone 5c:tä. Peruskäyttö on erittäin sujuvaa ja kamerakin luurissa on edelleen yllättävän hyvä. Keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat siis neljän tuuman kosketusnäyttö, 1,3 gigahertsin tuplaydinsuoritin, kahdeksan megapikselin kamera (f/2.4), LTE, 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS ja uusin iOS 8 -käyttöjärjestelmä. Jos Apple jatkaa aikaisempaa käytäntöään, on iPhone 5c:lle luvassa aikanaan myös iOS 9 -päivitys, joka takaa sen, että laite pysyy tuoreena ohjelmiston osalta vielä pitkään.

Hinta.fi, Apple iPhone 5c

1 thought on “Apple iPhone 5c:n hinta laski 299 euroon

  1. Hessu

    Onhan tässäkin luurissa vääntöä, mutta taisi jäädä myynti marginaaliseksi. Applen brändillä ei oikein myydä halpamalleja. Itselle kelpaisi nyt hyvin kun hinta hyvinpidetystä on sopiva 100 euroa!

Vastaa