Android 5.1 Lollipop tekee tuloaan – onko mukana kaivattu äänetön tila?

Maailmalta kuuluu tietoja, joiden mukaan ainakin Filippiinien markkinoilla myydään uusia Android One -konseptiin pohjautuvia edullisen hintaluokan Android-luureja, joissa on vielä virallisesti julkistamaton Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmäversio. Tämä tarkoittaa sitä, että Googlelta voidaan lähitulevaisuudessa odottaa kohtalaisen merkittävää päivitystä mobiilialustansa Lollipop-versioon.

Huhujen mukaan uusi Android-versio saapuisi laajempaan levitykseen maaliskuussa. Tällainen johtopäätelmä on tehty HTC:n johtajiin kuuluvan Mo Versin yhteisöpalvelu Twitteriin lähettämästä viestistä. Herran mukaan Googlen seuraava MR-julkaisu korjaa tietyn One M7:ään liittyvän ongelman. Mitä MR sitten käytännössä tarkoittaa? Se voisi olla ”maintenance release” tai ”major release”. Joka tapauksessa Versin uskotaan viittaavan Android 5.1:een, sillä se vaikuttaisi olevan seuraava Android-julkaisu. Merkkejä lähenevästä julkaisusta kertoo myös se, että Nexus 5 on ilmestynyt laitteiden suorituskykyä mittaavaan Geekbench-palveluun Android 5.1 -käyttöjärjestelmä kanssa.

Huhut ovat kertoneet, että Android 5.1 Lollipop toisi mukanaan perinteisen äänettömän tilan, mutta luag-nimimerkillä tunnettavan Reddit-käyttäjän havaintojen mukaan näin ei välttämättä ole. Kyseinen kaveri väittää saaneensa käsiin Android One -laitteen uudella 5.1-käyttöjärjestelmällä. Käyttäjä on jakanut kokemuksia siitä ahkerasti Reddit:ssä ja ainakaan äänenvoimakkuuden säädintä alaspäin painamalla laite ei mene äänettömälle. Tässä uusi versio vaikuttaisi toimivan Android 5.0 Lollipopin tavoin. Voi olla, että ominaisuus on piilotettu muualle asetuksiin, mutta toivotaan, että se on mukana viimeistään maailmanlaajuiseen jakeluun julkaistussa Android 5.1:ssä, sillä niin monet käyttäjät olisivat tästä enemmän kuin kiitollisia.

Viimeisimpien tietojen mukaan Android 5.1 Lollipop tulee sisältämään pieniä uudistuksia Material Design -käyttöliittymään. Tärkeämpänä monet pitänevät yleisiä suorituskykyyn liittyviä parannuksia, edistyneempää muistinhallintaa ja akkukestoon liittyviä optimointeja. Kaikki nämä kuulostavasta loistavilta parannuksilta.

Ilmoituskeskukseen odotetaan myös parannuksia, jotka nopeuttava WiFi- ja Bluetooth-yhteyksien hallintaa:

Material Designin uudistuksista saadaan pientä esimaku alla nähtävällä videolla, jossa kello sovelluksen ylhäällä nähtäviin kuvakkeisiin on lisätty animaatiot sivulta toiselle siirryttäessä:

Mitä sinä odotat Android 5.1 Lollipop -versiolta? Jaa ajatuksesi kommenteissa.

Vastaa