Videokatsaus Googlen älykellojen Android Wear -alustaan

Vuodesta 2008 markkinoita älypuhelimien ja taulutietokoneiden käyttöjärjestelmänä valloittanut Android laajenee kovaa vauhtia muihin tuotekategorioihin. Google on esitellyt siitä oman version muun muassa televisioille, autojen viihdejärjestelmille sekä älykelloille. Jatkossa laajenemista on tarkoitus jatkaa muun muassa puettavan teknologian saralla, johon nyt videokatsauksessa oleva Android Wear on tarkoitettu.

Viime vuoden alussa maailmalle esitelty Android Wear tukee ensimmäisessä vaiheessa vain älykelloja. Tulevaisuudessa sen on tarkoitus kuitenkin olla osa myös muita puettavan teknologian tuotteita. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä, se selviää vasta tulevaisuudessa. Nyt Google haluaa kuitenkin vallata älykellot, joiden osalta kilpailu kuumenee vuoden 2015 aikana aivan uudelle tasolle. Tämä muun muassa siksi, että Apple tuo alkuvuoden aikana markkinoille oman vastineensa, joka kantaa nimeä Apple Watch.

Tämänkertaisella videolla luomme yleiskatsauksen Android Wear -alustaan ja sen ominaisuuksiin. Rautapuolen virkaa hoitaa ensimmäisten Android Wear -kellojen joukossa esitelty LG G Watch, joka ei ulkoiselta olemukseltaan herätä suuria tuntemuksia. Siinä on 1,65 tuuman 280 x 280 pikselin kosketusnäyttö, Snapdragon 400 -siru, 512 megatavua RAM:ia ja neljä gigatavua tallennustilaa. Itse kello on videolla kuitenkin sivuosassa, sillä keskityn lähes kokonaan Android Wearin ja sen ominaisuuksien esittelyyn.

Vastaa