Videoarvostelussa Nexus 6: Googlen ja Motorolan yhteistyön hedelmä

Jos satut seuraamaan minua Twitterissä tai Instagramissa, tiedät allekirjoittaneen hankkineen joulun alla Googlen ja Motorolan yhteistyössä kehittämän Nexus 6:n, joka suurella 5,96 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäytöllään sijoittuu phablettien kategoriaan. Kyseessä on Nexus-puhelinsarjan kuudes jäsen. Ensimmäinen oli HTC:n valmistama Nexus One, joka esiteltiin maailmalle tammikuussa 2010. Sittemmin sarjaan kuuluneita laitteita ovat valmistaneet muun muassa Samsung ja LG, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun amerikkalainen Motorola vastaa Nexus-puhelimen raudasta.

Kyseessä on niin kiinnostava laite, että siitä oli pakko saada videoarvostelu ja siinä myös joululoman aikana onnistuin. Sain aikaan kattavan videon, jossa käsittelen muun muassa uutuuden rakennetta, muotoilua, kameraa ja ohjelmistoa. Koska tein marraskuussa oman videon Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmän uudistuksista, en tämänkertaisella pätkällä keskity turhaa kertaamaan niitä. Kokonaan ohjelmistoa ei todellakaan ohiteta, mutta tarkemmat tiedot Lollipopin ominaisuuksista löytyvät sitä käsittelevältä videolta.

Jäikö vielä jotain kysyttävää Nexus 6:n tekniikasta tai ohjelmistosta? Heitä kysymyksesi alta löytyvään kommettiosioon ja muista käydä peukuttamassa videota YouTuben puolella, jos se mielestäsi sellaisen ansaitsee! 🙂

Alla vielä video, joka on kuvattu Nexus 6:lla 4K-tarkkuudella.

2 thoughts on “Videoarvostelussa Nexus 6: Googlen ja Motorolan yhteistyön hedelmä

 1. jarkko

  Hieno arvostelu jälleen kerran. Odotin nexus 6 tulevan markkinoille ja olin valmis ostamaan sen kunnes tuli selville miten surkea kuvanlaatu on hämärä kuvauksessa. Harmittaa paljon. Muuten ominaisuuksiltaan minulle täydellinen. Kamera vaan on minulle tärkeä. Joutuu miettimään uudestaan muta ostaa!?

  1. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos! Laite on tosiaan erittäin massiivinen ja ei varmastikaan sovi kovinkaan monelle. Olisi ollut mukavaa nähdä päivitetty versio Nexus 6:n esittelyn yhdeydessä Nexus 5:stä uudella muotoilulla.

   Kamera on tosiaan jälleen tämänkin Nexuksen heikkous. Hämäräkuvausominaisuudet ovat kameran tekniikaan nähden huonot. Ehkäpä tuota Google viilaa tulevaille päivityksillä, koska ohjelmistoon tuon veikkaisin liittyvän suurelta osin. Akkukesto voisi myös olla parempaa… Muuten kyllä loistava ja ainakin omaan silmän tyylikäs kokonaisuus.

Vastaa