Jatketaan MobiiliBlogin puolella tutuksi tullutta artikkelisarjaani, jossa käyn läpi uutuustuotteitta tyylikkäiden kuvien kautta. Turhat ja ylimääräiset sanat jätetään sikseen ja annetaan kuvien puhua puolestaan. Tällä kertaa valokeilassa on Motorolan ja Googlen yhteistyössä rakentama Nexus 6, joka on massiivisten phablet-älypuhelimien kategoriaan kuuluva laite. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonsa puolesta uutuus sijoittuu älypuhelimen ja tabletin välimaastoon.

Nexus 6:ssa kokonaisuus muodostuu muutamasta hyvin keskeisestä osa-alueesta. Ensimmäinen näistä on Motorolan omalaatuinen muotokieli. Takaosa on vahvasti kaareva ja ohenee sivureunoja kohden. Tämä tekee laitteesta varsin paksun (10,06 millimetriä), mutta samalla kokoonsa nähden kohtalaisen miellyttävän tuntuisen kädessä.

Toinen tärkeä seikka on näyttö. Puhelimessa on 5,96 tuuman QHD AMOLED -kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 2560 x 1440 pikseliä. Tämä nostaa pikselitiheyden huimaan 493 ppi:n.

Kolmas oleellinen asia on ohjelmisto. Nexus 6:ssa ”pyörii” niin sanottu puhdas versio Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmästä, jonka käyttöliittymä noudattelee kokonaan Googlen uutta Material Design -suunnittelufilosofiaa. Lisää kuvia itse käyttöliittymästä löydät aikaisemmasta artikkelistani: Kuvina: Android 5.0 Lollipop.

Vastaa