Hintavinkki: Samsung Galaxy Trend Plus 69 euroa

Kalliimman hintaluokan lippulaivojen lisäksi Suomessa ostetaan entistäkin enemmän edullisen hintapään älypuhelimia. Ne sopivat hyvin nuorille, jotka vaativat vanhemmiltaan puhelinta, jolla pääsee hyödyntämään sosiaalisia palveluita ja tietenkin selaamaan verkkoa. Viimeisen puolen vuoden aikana tässä ryhmässä yksi on ehdottomasti noussut ylitse muiden. Tämä on Samsung Galaxy Trend Plus, joka on jo pitkään ollut kotimaisten operaattoreiden myydyimpien puhelimien joukossa.

Galaxy Trend Plussan hinta on pitkään pyörinyt hieman vajaassa 100 eurossa, mutta vuoden alussa hinta on laskenut entistäkin edullisemmaksi. Ainakin Markantalo myy korealaisvalmistajan suosikkiluuria erittäin houkuttelevaan 69 euron hintaan.

Mitä 69 euron älypuhelin sitten kykenee tarjoamaan? Kokonaisuus perustuu Android 4.2.2 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään, joka ei ole enää kovinkaan uusi, mutta tarjoaa tuen merkittävimmille sovelluksille. Laitteen toimintoja hallitaan neljän tuuman kosketusnäytöltä, jonka tarkkuus on 800 x 480 pikseliä (233ppi).

Erittäin edullisesta hinnastaan huolimatta Galaxy Trend Plus tukee 3G-yhteyksiä sekä datalatauksia nopeuttavaa HSPA+:aa (900 / 2100 MHz). Mukana ovat myös WiFi 802.11b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.0 ja GPS. Akku on kapasiteetiltaan 1500 milliampeerituntia, jonka luvataan kestävän Internet-käytössä (3G) jopa seitsemän tuntia.

Potkua Samsungin laitteelle antaa 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin, jonka tukena on hintatasoon nähden kiitettävät 768 MB:tä RAM-käyttömuistia. Muistikortilla laajennettavaa sisäistä tallennustilaa löytyy neljä gigatavua. Takana on viiden ja edessä 0,3 megapikselin kamera.

Kooltaan Galaxy Trend Plus on 121,5 x 63,1 x 10,57 millimetriä ja se painaa 118 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen ja musta.

Markantalo, Galaxy Trend Plus valkoinen

Vastaa