Galaxy S5:n hinta markkinoilla jatkaa laskuaan – Nyt enää 445 euroa

Samsungin vuosia jatkunut voittokulku mobiimarkkinoilla on tullut päätökseen. Yhtiö on ongelmissa ja muutoksia tarvitaan tai korealaisvalmistajaa uhkaa Nokian kohtalo. Samsung on jo pitkään ollut maailman suurin älypuhelinvalmistaja, mutta alkanut alamäki on ajanut sen pois tuolta himoitulta pallilta. Tai ei aivan, sillä tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan Samsung ja Apple toimittivat (74,5 miljoonaa)markkinoille saman määrän älypuhelimia vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä, eli loka-joulukuussa.

Applen kulku markkinoilla on tällä hetkellä varsin ainutlaatuista, kun katsoo yhtiö tuotemallistoa. Se koostuu kokonaan niin sanotuista premium-älypuhelimista ja en henkilökohtaisesti koskaan uskonut Applen nousevan nykyisellä strategiallaan näin korkealle markkinaosuudella mitattaessa. Joko nyt on viimein katto tullut vastaan? Applehan toimitti kolmen kuukauden aikana 74,5 miljoonaa iPhonea. Se on hirvittävä määrä laitteita. Uskoisin, että nyt viimeistään Applelta vaaditaan toimia ja markkinoille täytyy saada laite 250-300 euron hintaluokkaan, jos valmistaja vielä mielii myyntiään kasvattamaan. Toki Apple on toistamiseen todennut, että tarkoitus ei ole myydä mahdollisimman paljon puhelimia, vaan tehdä markkinoiden parhaimmat tuotteet.

GalaxyS5_hinta_445

Korealaisen Samsungin ongelmat näkyvät markkinoilla muun muassa jatkuvina hinnanalennuksina. Muutama kuukausi sitten Galaxy S5 -lippulaivan hinta tippui 499 euroon ja nyt hinta vaikuttaisi asettuneen muun muassa Gigantissa ja Markantalossa 445 euroon. Viime vuoden huhtikuussa myyntiin saapuneen laitteen hinta on tippunut jo reippaasti yli 200 eurolla. Laitteen alkuperäinen suositushintahan oli 699 euroa (toki sitä myytiin jo alussa hieman edullisempaan hintaan). Samalla Apple pitää kiinni kovista hinnoistaan ja takoo niiden ansiosta hurjia voittoja.

Vuosia 2015 tulee olemaan Samsungille muutoksen aikaa. Suurin painolasti lepää tulevan Galaxy S6 -lippulaivan harteilla, joka saapunee kauppoihin kevät kesällä. Sen odotetaan tuovan muutoksia mallistoon rakenteen ja ohjelmiston osalta. Aika näyttää, pystyykö Samsung palauttamaan Galaxy S -sarjan voittokululle, jota se nautti neljän sukupolven verran. Toki Galaxy S5 on myynyt hyvin, mutta ei odotuksien mukaisesti.

Palataan kuitenkin Galaxy S5:ään. Nyt on hyvä aika hankkia laite, jos tarvetta löytyy lippulaivatason Android-älypuhelimelle. Laite on juuri päivittynyt Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmään ja tarjoaa edelleen runsaasti ominaisuuksia ja muun muassa erittäin hyvän kameran.

2 thoughts on “Galaxy S5:n hinta markkinoilla jatkaa laskuaan – Nyt enää 445 euroa

  1. Toni

    Juupelis…tilaukseenhan se meni. Kovin koitin odotella S6seen. Nyt omistan S4 Black Editionin. Tällä hetkellä ratkaisevat asiat päätökseeni : Hinta, saatavuus (S6 ei vielä ulkona) ja ip67.
    S5 ulkonäkö ei koskaan ole ollu oikeen mieleen…mutta on tullut katottua liuta youtube arvosteluja ja vertailuja niin ei se pahalta näytäkkään. Tosin ympäri kiertävästä mukakromista en edelleen tykkää…tai lähinnä sen muotoilusta ja väristä, olisi ollut edes samanlainen tasainen kun S4…no…mut…kai mä sen myyn puolen vuoden päästä ku S6 o julkistettu-tullu myyntii-hinta edes vähä pudonnu ja sit ei muutaku Skuutone tilauksee 😉

    1. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

      Jos haluaa olla hintatietoinen kuluttaja, niin on järkevää ostaa edellisen sukupolven lippulaiva, kun valmistaja julkistaa uuden. Nykyään uudet mallit tarjoavat lopulta usein hyvin pieniä muutoksi, mutta ovat kalliita. Vanhan mallin hinta luonnollisesti tippuu, joten käteen jää useampi satanen esim. lisävarusteisiin tai ihan säästöön. Toiki S6:lta odotetaan paljon, joten nyt luvassa saattaa olla tavallista suurempi päivitys. Aika näyttää.

Vastaa