Videokatsauksessa Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä

Googlen kesällä Android L -kehittäjänimellä esittelemä mobiilialustansa uusi versio on marraskuun aikana saapunut ensimmäisiin laitteisiin. Se lanseerattiin virallisesti maailmalle Nexus 6 -puhelimen ja Nexus 9 -taulutietokoneen yhteydessä lokakuussa, jolloin myös alustan lopulliseksi nimeksi vahvistettiin Android 5.0 Lollipop. Nyt vuorossa onkin videokatsaus uuteen Android-versioon, jonka ominaisuuksia käyn läpi Nexus 5:llä, joka on päivittynyt ensimmäisten puhelimien joukossa Android 5.0:aan.

Videokatsauksessani paneudun muutamiin käyttöjärjestelmän keskeisimpiin uudistuksiin. Näihin lukeutuvat muun muassa Material Design -suunnittelufilosofiaa mukaileva käyttöliittymä, monipuolisempi lukitusnäkymä, käyttäjätilit sekä virransäästöominaisuudet. Kaiken kaikkiaan Lollipop edustaa Androidin koko historian merkittävintä päivitystä ja tulee määrittelemään alustan kehityssuunnan seuraaviksi vuosiksi. Mielenkiinnolla odotan, kuinka sovelluskehittäjät sekä laitevalmistajat ottavat Googlen suunnittelufilosofian omakseen ja tulevat sitä lopulta hyödyntämään.

Positiivista Googlen tuoreimmassa Android-julkistuksessa on ollut hieman yllättäen päivitykset. Esimerkiksi LG ja Motorola ovat jo tuoneet Android 5.0:n saataville muutamille laitteilleen. Oikeastaan koskaan aikaisemmin emme ole nähneet yhtä nopeaa toimintaa päivityksien kanssa, joten suunta tässäkin suhteessa on oikea.

Vastaa