Seitsemän widget-minisovellusta Applen uudelle iOS 8 -alustalle

Android-käyttöjärjestelmässä ensimmäisestä julkisesta versiosta lähtien käyttäjiä ilostuttaneet widgetit saapuivat vihdoin Applen mobiilialustaille iOS 8 -julkaisussa. Ratkaisu ei vastaa täysin sitä, mitä Androidilla ollaan tututtu näkemään, sillä minisovelluksia ei voi asetella kotinäkymään sovelluspikakuvakkeiden joukkoon. Niille löytyy oma paikka ilmoituskeskuksesta, joka on ruudun ylälaidasta esiin vedettävä valikko. Se kerää muun muassa yhteen laitteeseen saapuneet ilmoitukset, mutta mahdollistaa nyt myös uusien toiminnallisuuksien lisäämisen widgettien muodossa. Tässä artikkelissa esittelen seitsemän ilmaista widgettiä, joiden avulla omaan ilmoituskeskukseen voi tuoda uusia ja aidosti hyödyllisiä ominaisuuksia.

iOS8 widget it Apple

News Widget:

Nimi kertookin varmaa jo kaiken oleellisen. Tällä sovelluksella saat ilmoituskeskukseen viimeisimmät uutiset kuvien kera. Voit valita lähteitä valmiista listasta tai lisätä omia suosikkeja RSS-syötteellä.

Lataa News Widget laitteeseesi Applen App Store -kaupasta.

Favorites Widget:

Apple toi eniten käytetyt kontaktit moniajovalikkoon iOS 8 -päivityksessä, mutta jos tämä ei riitä, kannattaa kokeilla Favorites Widget -työkalua. Se sisältää widgetin, jolla ilmoituskeskukseen saa haluamiensa kontaktien pikakuvakkeet. Näin tärkeisiin henkilöihin saa yhteyden entistäkin nopeammin.

Lataa Favorites Widget laitteeseesi Applen App Store -kaupasta.

iMonitor for iOS8:

Tehokäyttäjän unelma. Tämä widget tuo näkyville muun muassa vapaan RAM-muistin määrän ja suorittimen rasituksen tilan. Osaapa minisovellus myös kertoa, kuinka paljon dataa kulkee sillä hetkellä verkon kautta ulos ja sisäänpäin.

Lataa iMonitor for iOS8 laitteeseesi Applen App Store -kaupasta.

Week Widget:

Haluatko selvittää viikkonumeron nopeasti? Tähän ongelmaan ratkaisun tarjoaa Week Widget, joka tuo ilmoituskeskukseen viikkonumeron.

Lataa Week Widget laitteeseesi Applen App Store -kaupasta.

Timer Stopwatch Widget:

Jos sekuntikello on ominaisuus, jolle on käyttöä usein, kannattaa asentaa puhelimeen Timer Stopwatch Widget. Kyseessä on siis sekuntikello, joka sisältää mahdollisuuden väliaikojen tallentamiseen. Lopuksi tiedot voi tarvittaessa lähettää kätevästi sähköpostilla eteenpäin.

Lataa Timer Stopwatch Widget laitteeseesi Applen App Store -kaupasta.

iOS8 widgetit

Countdown Widget:

Tärkeä päivä tulossa? Countdown Widgetillä saat ilmoituskeskukseen yhden tai tarvittaessa useammankin lähtölaskentakellon. Näin voit nopeasti tarkastaa, paljonko on vielä aikaa odotettuun päivämäärään.

Lataa Countdown Widget: laitteeseesi Applen App Store -kaupasta.

Translator Widget:

Onko verkkosivustolla tai saapuneessa viestissä outo vieraskielinen sana tai lause? Tässä apuun tulee Translator Widget, jolla voi nopeasti kääntää sanoja tai lauseita. Kopioi alkuperäinen teksti esimerkiksi selaimesta ja liitä se minisovellukseen. Ikävä kyllä tällä widgetillä ei pysty suoraan kääntämään tekstiä, vaan haluttu pätkä täytyy ensin kopioida toisesta lähteestä. Joka tapauksessa hyödyllinen työkalu.

Lataa Translator Widget: laitteeseesi Applen App Store -kaupasta.

Vastaa