Nyt on mikrofoni: Samson Meteor Mic

YouTube-kanavallani katselijat ovat toistamiseen valitelleet videoideni heikkoa äänenlaatua. Olen ollut tästä hyvin tietoinen ja mielestäni äänestä on puuttunut tietynlainen syvyys. Osa on myös kommentoinut äänen kaikumista, joka ei luonnollisestikaan ole hyvä asia. Nyt olen vihdoin investoinut ulkoiseen mikrofoniin, kun tähän asti olen nauhoittanut äänen iMacin sisäisellä mikillä.

Lauantaina kaupasta tarttui mukaan ilman suurempia vertailuja Samson Meteor Mic -mikrofoni, joka liitetään USB-väylään. Sen hinta oli noin 80 euroa, joten toivottavasti kyseessä on kunnon laite. Tämän kategorian tuotteet kun itselleni eivät ole tuttuja, joten vertailu eri tuotteiden välillä on vaikeaa.

Samson Meteor Mic

Samsonin mikki on rakenteeltaan jämäkkä, sillä siinä on kromattu kotelo. Taittuvat jalat tekevät siitä helposti mukana kuljetettavan ja paketissa onkin pieni, kankainen pussukka tätä varten.

Teknisesti äänentallennus pitäisi käsittääkseni olla laadukasta: 16-bit, 44.1/48kHz. Lisäksi mikissä on valmistajan mukaan omassa kategoriassaan markkinoiden suurin (25 mm) kondensaattori kalvo. Pikaisesti olen näin jälkeenpäin selannut käyttäjien arvioita mikrofonista ja äänenlaatua on kehuttu paljon, joten ostos taisi osua nappiin. Toki mikkiä täytyy vielä oppia käyttämään, jotta saan siitä ulos parhaan mahdollisen tuloksen. Käyttöönotto oli ainakin helppoa: USB-johto koneeseen ja toinen pää mikkiin. Erillisiä ajureita tai virtalähdettä ei tarvita, joten Samsonin käyttö on tässä mielessä vaivatonta.

Toivottavasti uuden mikin myötä saan videoihin vihdoin paremman äänimaailman. Ensimmäiset videot saattavat mennä opettelussa, mutta katsotaan, minkälaisia tuloksia saan Samson Meteor Mic:llä aikaiseksi.

Samson, Meteor Mic – USB Studio Condenser MicrophoneNyt on mikrofoni: Samson Meteor Mic

Vastaa