Blogin lukijamäärät mukavassa kasvussa

Henkilökohtaisen blogini lukijamäärät ovat kasvaneet viimeisen viiden kuukauden aikana todella mukavasti. En erityisemmin seuraa tämän sivuston kävijämääriä, sillä niillä ei ole juurikaan väliä. Tämä on paikka, jossa kirjoittelen itseäni kiinnostavista asioista, jotka liittyvät usein vahvasti tietotekniikkaan, mobiililaitteisiin ja kaikkeen niitä ympäröiviin asioihin. Toisinaan olen sivunnut myös valokuvaamista ja verkkotekniikoihin liittyviä aiheita.

Blogini on ollut pystyssä jo vuoden 2011 kesäkuusta. Tuolloin älypuhelimiin ja tabletteihin erikoistunut MobiiliBlogi.com oli täysissä voimissaan ja halusin sen rinnalle paikan, jossa pystyisin jakamaan myös muihin aihealueisiin liittyviä kirjoituksia. Lopulta kävi kuitenkin niin, että päivätyön ja MobiiliBlogin rinnalla uudelle projektille ei oikein löytynyt aikaa. Niinpä blogi säilyi hyvin hiljaisena aina menneeseen kesään asti, jonka jälkeen olen löytänyt aikaa ja mielenkiintoa päivittää tätä tasaisempaan tahtiin. Kesäkuu oli oikeastaan ensimmäinen aidosti aktiivinen kuukausi ja sain ulos peräti yhdeksän juttua. Heinäkuussa sisältö täydentyi 15 artikkelilla ja nyt lokakuussakin olen julkaissut tämä mukaan luettuna kahdeksan juttua.

Aktivoitumiseni myötä blogini lukijamäärät ovat kasvaneet mukavasti. Kirjoittaminen on aina luonnollisesti motivoivampaa, kun tietää, että tekstejä myös luetaan. Erityisen suosituiksi ovat nousseet erilaiset oppaat, kuten artikkelisarjani Applen Swift-ohjelmointikielestä. Olenkin pyrkinyt blogini sisällössä aiheisiin, joista Suomessa ja suomeksi löytyy vähän tietoja. Tähän kategoriaan kuuluu muun muassa ohjelmointi Applen eri alustoille. Niinpä kiinnostuneena lähdin tutustumaan Applen uuteen Swift-kieleen ja päätin jakaa oppimani myös muiden kanssa. Samalla tieto iskostuu omaan päähän paremmin, kun sen jakaa muille kirjoittamalla.

Blogini tulee jatkamaan myös tulevaisuudessa nykyisellä linjallaan. Tulen julkaisemaan täällä videoarvosteluita ja haluaisin syventyä paremmin Applen ohjelmointiympäristöön, johon kuuluvat Swift ja Xcode. Koodaaminen on aina kiinnostanut minua, mutta aikaa itseopiskeluun ei ole oikein ollut. Vihdoin sitä on kuitenkin löytynyt sen verran, että olen päässyt opettelemaan perusteet, joiden avulla kykenen jo rakentamaan yksinkertaisia sovelluksia erimerkiksi iPhonelle.

Teemu Hynninen, lukijamäärät

Sitten vielä ne viralliset luvut. Viimeisen kuukauden (22.9-2014- 22.10.2014) aikana sivustollani on Google Analyticsin mukaan vieraillut 3411 eri kävijää. Se tekee reippaat 110 lukijaa päivässä. Kiitos kaikille nykyisille sekä tuleville lukijoilleni. Toivottavasti pystyn jakamaan mielenkiintoista sisältöä ja tuomaan sen esille ymmärrettävässä muodossa. Palataan asiaan seuraavassa artikkelissa!


Seuraa minua:

Vastaa