Vinkki: iOS 8:ssa voi sanella tekstiä suomeksi

Videokatsauksestani Applen uuteen iOS 8 -käyttöjärjestelmään jäi pois yksi erittäin mielenkiintoinen toiminto, sillä löysin sen aivan hetki sitten. Kyseessä on hyödyllinen ominaisuus, joka saattaa kuitenkin monelta jäädä huomaamatta. Miksi näin? Siksi, että se liittyy Applen Siri-äänioppaaseen, jonka monet ovat kytkeneet asetuksista pois, koska sitä ei voi käyttää suomeksi.

Uuden iOS 8 -päivityksen myötä Siri saattaa olla järkevää kytkeä päälle. Se nimittäin tuo mukanaan toiminnon, joka mahdollistaa tekstin sanelun suomeksi. Näppäimistöön ilmestyy vasempaan alareunaan mikrofonin kuva, jota painamalla voi sanella esimerkiksi tekstiviestejä tai muistiinpanoja. Ominaisuus vaikuttaa toimivan hyvin ja suomenkielen tunnistus on tarkkaa. Täydellinen se ei toki ole, mutta tunnistuksen tarkkuus on sellaisella tasolla, että ominaisuutta voi kaikin puolin suositella käytettäväksi.

Miten Siri kytketään päälle? Se onnistuu seuraavasti: Asetukset -> Yleiset -> Siri.

2 thoughts on “Vinkki: iOS 8:ssa voi sanella tekstiä suomeksi

  1. Juhani Lamminmäki

    Onko totta mitä kirjoitat, koska minun uudessa ios8 iphone6 puhelimessa tämä ei toimi. Mikrofoni tulee, mutta sanelun se yrittää muuttaa väkisin Englanniksi.

Vastaa