iPhone 5 lähti viimein huoltoon: virtanappi, akku ja kamera vaihtoon

Kuten tuossa jo aikaisemmin kirjoitin, on Apple aloittanut akkujen vaihto-ohjelman, joka koskee määrättyjä iPhone 5 -puhelimia. Omani kuuluu tähän ryhmään ja sainkin tänään viimein vietyä puhelimen Oulun Mcareen, joka hoitaa asian eteenpäin. Samalla todettiin myyjän kanssa, että laitteeni kuuluu myös virtapainikkeen vaihto-ohjelmaan. Alkuperäisenä tarkoituksena ei ollut vaihdattaa kyseistä osaa, koska olin kuullut, että tällöin laite lähtee pidemmälle huoltokierrokselle, koska Apple vaihtaa osan ulkomailla. Lopulta päädyin kuitenkin toiseen tulokseen ja näin iPhone 5 lähti maailmalle.

Yllätyksenä tuli tieto siitä, että Apple tulee vaihtamaan puhelimeen myös uuden kameran. Tarkempaa selitystä myyjä ei tälle osannut antaa, mutta mahdollisesti kyseisissä yksilöissä voi esiintyi ongelmia myös kameran kanssa. Tulossa on siis puhelin, jossa on uusi akku, virtapainike sekä kamera. Eiköhän tuo iPhone 5 kestä vielä vuoden, koska joudun ohittamaan iPhone 6:n Applen pihisteltyä uutukaisensa RAM-käyttömuistin määrässä. Katsellaan sitten vuoden päästä, jos iPhone 6s olisi sellainen kokonaisuus, jonka voin hyvillä mielin ostaa. Toki myös vaihto Androidiin tässä matkalla on mahdollinen, mutta katsellaan nyt ensin, miten iPhone 5:n akkukesto kohentuu huollossa. Viimeiset kuukaudet se on ollut täysin onnetonta… Uutena kuitenkin muistelisin käyttöaikojen olleen varsin hyviä, joten toivotaan, että uusi akku tuo parannuksen nykyiseen tilanteeseen.

Apple, iPhone 5:n akun vaihto-ohjelma

Apple, iPhone 5:n nukkumispainikkeen vaihto-ohjelma

Vastaa