Hintavinkki: iPhone 4 vain 99,90 euroa

Verkkokauppa.com on haalinut käsiinsä jostain tehdaskorjattuja iPhone 4 -puhelimia, jotka se tulee myymään edulliseen 99,90 euron hintaan. Myynti käynnistyy kuluvan viikon torstaina (25.9.2014) kello 9.00. Laitteita on verkossa ja Jätkäsaaren myymälässä 150 kappaletta, jonka lisäksi Ouluun ja Pirkkalaan on varattu molempiin toimipisteisiin 50 puhelinta. Myytävissä laitteissa on luonnollisesti täydellinen valmistajan oma takuu.

Kesäkuussa 2010 julkistettu iPhone 4 oli Applen ensimmäinen älypuhelin, joka noudattele täysin uutta muotokieltä. Sama tyyli jatkui aina viime vuonna julkaistuun iPhone 5s:ään asti. Muotoilu ja laadukkaat materiaalit olivat puhelimen merkittävimpiä myyntivaltteja. Tämän lisäksi iPhone 4 oli Applen ensimmäinen laite, joka käytti niin sanottua Retina-näyttöä. Sittemmin termi on levinnyt aina tabletteihin ja tietokoneisiin, kuvastaen tarkkaa näyttöä, jonka pikseleitä ei ole mahdollista erottaa toisistaan normaalin katseluetäisyyden päästä.

iPhone 4 hinta

Ominaisuuksiltaan iPhone 4 on luonnollisestikin nykyään varsin vaatimaton. Sisällä on gigahertsin Apple A4 -järjestelmäpiiri ja 512 megatavua RAM-käyttömuistia. Näyttö on kooltaan 3,5 tuumaa ja tarkkuudeltaan 960 x 640 pikseliä. Takana on viiden megapikselin kamera ja puhelin tukee 3G-, WiFi-, Bluetooth- ja GPS-yhteyksiä.

Verkkokauppa.com ei mainoksessaan tai sivuillaan kerro, millä käyttöjärjestelmäversiolla laite toimitetaan. Uusin saatavilla oleva versio laitteelle on iOS 7, mutta se toimii iPhone 4:ssä yleisesti varsin hitaasti. Vanhemmalla iOS 6:lla puhelin on huomattavasti miellyttävämpi käyttää. Hyvin todennäköisesti laite tulee iOS 7:llä varustettuna. Löytyykö mitään kikkaa, jolla laitteeseen voisi asentaa vanhemman iOS-version?

Verkkokauppa.comin tarjous antaa hyvän sauman esimerkiksi keräilijöille priimakuntoisen iPhone 4:n hankintaan. Uusiin malleihin nähden se on kuitenkin jo hidas ja kahdeksan gigatavun tallennustila käynee monelle ahtaaksi.

Toistan vielä aikaisemman kysymykseni: onko iPhone 4:ään mahdollista asentaa jollain keinolla vanhempi iOS-versio? Vinkkejä otetaan vastaan!

Verkkokauppa.com, Apple iPhone 4 8 GB, valkoinen (lukitsematon), MD198

2 thoughts on “Hintavinkki: iPhone 4 vain 99,90 euroa

 1. Ilmari

  Verkkokauppa.comin facebook-sivuilta: ”Puhelimessa on iOS4, jonka voi maksutta päivittää iOS7-versioon. Uusinta, juuri uunista ulos tullutta, iOS8-versiota ei puhelimelle tosiaan saa.”

  1. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

   Oho, miten tuo noin vanhalla versiolla on myynnissä!? Tuo on jo vähän turhan vanha. En tiedä, miten Applella menee nuo päivitykset tällaisessa tapauksessa, että hyppääkö suoraan nelosesta seiskaan vai pitääkö päivittää versio kerrallaan. iOS 6:lla tuo olis käsittääkseni ihan mainio peli.

   Tosin iOS 4:llä tuo on jo melkeempä klassikko. Sen verran vanhasta käyttisversiosta on kyse! 🙂

Vastaa