Applen uusi iPhone 6 kiinnostaa, mutta…

Päivittääkö vai ei? Tätä miettivät parhaillaan todennäköisesti hyvin monet. Itselläni on tällä hetkellä julkaisupäivänä hankittu iPhone 5, johon olen edelleen hyvin tyytyväinen. Uudet iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -puhelimet kiinnostavat kuitenkin erityisesti paremman akkukestonsa myötä. Pidän myös erittäin paljon uudesta muotoilusta, joka on aikaisempaa pyöreälinjaisempi. Toki tehokkaampi piirisarja ja esimerkiksi parempi kamera kiinnostavat myös. Mutta…

Apple ei tunnetusti paljasta puhelintensa yksityiskohtaisia teknisiä ominaisuuksia. Niinpä esimerkiksi A8-sirun kellotaajuus ja ytimien määrä ovat kysymysmerkkejä. Sama koskee myös RAM-muistin määrää, jonka osalta olen erittäin huolestunut. Kaikki merkit nimittäin viittaavat, että iPhone 6:ssa on vain yhden gigatavun verran RAM-käyttömuistia. Saman verran löytyy iPhone 5:stä, jonka vuoksi en usko, että se on tarpeeksi tulevaisuuden varalle. On nimittäin selvää, että viimeistää seuraavassa mallissa käyttömuistia on lisättävät, jos sitä ei iPhone 6:n kohdalla tehty. Aikaisemmin Apple on lisännyt käyttömuistia viimeistään kahden sukupolven jälkeen, kuten alla olevasta taulukosta nähdään. Näin ollen on vaikea nähdä iPhone 6:n pärjäävän tulevaisuudessa hyvin gigatavun RAM-muistilla.

iPhone RAM

Pientä toivoa tilanteeseen antaa se, että iPhone 6 Plus saattaa sisältää kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Vahvistusta tähän ei ole saatu, mutta näin voi hyvinkin olla, kun ajatellaan suurempaa näytön resoluutiota ja parempaa tukea vaakatasolle. Todennäköisesti myös tuleva toisen sukupolven iPad Air sisältää kaksi gigatavua käyttömuistia.

Jos iPhone 6 Plus sisältää kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, on se tulevaisuuden kannalta selvästi parempi valinta. Lisäksi siinä on pidemmät toiminta-ajat sekä optisella kuvanvakaimella varustettu kamera. Itse ottaisin mieluummin iPhone 6:n, koska siinä on pienempi 4,7 tuuman näyttö, mutta gigatavun käyttömuistilla se jää todennäköisesti kauppaan. Samalla iPhone 6 Plus on jo todella iso, vaikka toisaalta, pärjäsin varsin hyvin samaan luokkaan sijoittuvan OnePlus Onen kanssa.

http://www.youtube.com/watch?v=FglqN1jd1tM

Lopullinen ostopäätös saa vielä siis odottaa. Kun kaikki tekniset yksityiskohdat selviävät ensi viikolla, teen lopullisen päätöksen. Puhelimat saapuvat  kauppoihin Yhdysvalloissa 19. syyskuuta, joten pitkään ei enää jouduta odottamaan.

Aiotko hankkia uuden iPhonen? Kumman mallin ja vaikuttaako käyttömuistin määrä valintaasi?

Vastaa