Samsung Galaxy S2 + metallikehys = Galaxy Alpha

Tämän pikaisen jutun ajatus ei ole millään tavalla mollata Samsungia, mutta en voinut vastustaa tämän kirjoittamista. Olette varmaan kuulleet: Samsung esitteli tällä viikolla Galaxy Alphan. Yhtiö pyrkii sillä vastaamaan kuluttajien toiveisiin, jotka ovat odottaneet Samsungilta rakenteen osalta nykyistä laadukkaampaa lippulaivapuhelinta. Korealaisvalmistajan tuotteita on pitkään moitittu muovisuudesta ja Galaxy S5:n odotettua heikompi kysyntä viittaa siihen, että nyt myös tavallisten kuluttajien mitta alkaa tältä osin täyttyä. Tähän Samsungin vastaus on Galaxy Alpha, jonka myötä yhtiön muotoilu on saanut uuden linjan. Näin kehutaan virallisessa lehdistötiedotteessa.

Galaxy ALPHA suunniteltiin vastaamaan kuluttajien toiveisiin. Puhelimen muotoilussa kohtaavat kauneus ja käytännöllisyys: metallinen kehys, ohuus ja keveys yhdistettynä samaan tuttuun tehokkaaseen laitteistoon ja ominaisuuksiin, joita käyttäjät odottavat Galaxy-sarjan lippulaivatuotteilta”, sanoo Samsungin mobiililaitteiden myyntipäällikkö Mika Engblom.

Galaxy S2 Galaxy Alpha

Ongelmana Galaxy Alphassa on se, että kyseessä ei ole muotoilullisesti kokonaan uusi tuote. Se lämmittelee samoja vanhoja kaavoja ja pyrkii korjaamaan ongelman lisäämällä mukaan metallisen kehyksen. Yllä oleva kuva kertookin tästä kaiken. Uutuus on kuin vuonna 2011 julkistettu Galaxy S2. En sano, että laite on ruma, mutta voidaanko tätä todella sanoa valmistaja muotokielen uudeksi linjaksi? Mielestäni ei ja tilanne tuokin vahvasti mieleen Nokian. Siinä missä Nokia ei kyennyt kerta toisensa jälkeen vastaamaan markkinoiden kysyntään ohjelmiston osalta, ei Samsung vaikuta kykenevän luomaan aidosti uutta muotokieltä.

On totta, että nykyään muotoilussa nähdään harvoin suuria muutoksia. Hyvä esimerkki on Apple, joka on jalostanut pitkälti samaa muotokieltä iPhone 4:stä lähtien. Tämä toimii silloin, kun paletti on kasassa ja kuluttajat arvostavat muotoilua. Samsungin kohdalla näin ei ole ja siksi tilanne alkaa korealaisvalmistajan kannalta muodostua hankalaksi. Niinpä aitoa uudistumista vaaditaan. Galaxy Alpha tätä ei tuonut, joten jospa Galaxy S6 räjäyttäisi viimein potin?

5 thoughts on “Samsung Galaxy S2 + metallikehys = Galaxy Alpha

 1. Niksu

  Oot niin oikeessa! Itekkin oon harmitellu samsungin hyvin samankaltaista muotoilua joka mallissa. Kaipaisin jotain uutta, kyllähän omani S4 minin muotoilu on hieno mutta jos sitä ei kovin helposti edestä erota esim S3 kanssa niin jotain virkistystä tää kaipaisi. Toivottavasti tulee koska mielelläni uuden lippulaivan samsungilta ostaisin jos se myös hyvännäköinen olisi. 🙂

  1. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

   Jep. Samsung on ratsastanut jo liian kauan samalla designilla. Ei tämä toki ole ihme, koska laitteet ovat myyneet ja myyvät edeleen hyvin. Nyt kuitenkin Galaxy S5 on ollut hienoinen pettymys ja mielestäni Samsung ei voi enää seuraavan lippulaivan kanssa jatkaa samalla linjalla. Nyt tarvitaan uutta ilmettä peliin!

 2. Chris

  Uskoisin Samsungin muuttumattomuuden johtuvan korealaisen (aasialaisen?) businesskulttuurin jäyhyydestä: riskin ottamista vältetään, varsinkin näin hyvässä asemassa. Toisaalta Samsung on alunperinkin tehnyt omaisuutensa ottamalla valmiin tuotteen, kopioimalla sen ja myymällä halvemmalla. Rutiini on sama kaikilla kiinalaisilla alunperin komponenttivalmistajilla: ensin katsottiin sivusta mitä länsimaiset yhtiöt tilasivat ja millaisia tuotteita tekivät, ja sitten tehtiin saman kaavan mukaan itse osat valmistaen. Omaperäisyyttä tämä prosessi ei vaadi. Normeista poikkeaminen on muutenkin epäaasialainen tapa – ainakin vanhan koulukunnan yrityksille.

  1. Teemu Hynninen Artikkelin kirjoittaja

   Mielenkiintoinen pointti! En ole itse tullut tällaista ajatelleeksikaan. Varmasti kulttuuri vaikuttaa ja Samsungilla suurimmat johtajat taivatkin tulla Aasiasta?

Vastaa