Miten valita oikea objektiivi videokuvaukseen?

Hei, nyt olisi apu ja hyvät vinkit tarpeeseen. Jos olet uusi lukija täällä, niin mainitsen pikaisesti, että kuvaan YouTubeen testivideoita mobiililaitteista. Käytännössä teen siis esittelyvideoita älypuhelimista ja taulutietokoneista. Kanavani kulkee nimellä MobiiliBlogi.

Koska en itse ole kovinkaan hyvin perehtynyt kameroihin, päätin pyytää apua teiltä. Haluaisin nimittäin parantaa videoideni kuvanlaatua ja ymmärtääkseni objektiivi on tässä jopa runkoa suuremassa asemassa. Käytössäni minulla on Sony A57 mukana tulleella 18-55 millimetrin objektiivilla. Tällä kombinaatiolla on menty muutama vuosi.

Kamera objektiiveja

Käytännössä haluaisin tietää, minkälainen objektiivi sopisi juurikin minun käyttööni ja laite-esittelyvideoiden tekemiseen? Mitä piirteitä tulisi huomioida muun muassa polttovälin ja aukon suhteen? Usein kuvaan videoni noin 50 senttimetrin päästään. Lisäksi kuvaan mukaan paljon lähikuvia, joiden osalta haluan, että yksityiskohdat tulevat esille kirkkaina ja terävinä. Toki samat edellytykset koskevat koko videota.

En kaipaa välttämättä suoria ehdotuksia minun kameraani sopivista objektiiveista (ovat toki tervetulleita (-: ), vaan vinkkejä käyttööni soveltuvien objektiivin ominaisuuksista yleisesti. Kiitän avusta jo näin etukäteen! Toivottavasti lukijoistani löytyy tämän alan ammattilaisia ja saisin kasan hyviä vihjeitä oikeanlaisen objektiivin hankintaan.

Vastaa