Kiva! iPhone 5 lähtee Applen ilmaiseen akun vaihtoon

Applelta kuuluu hyviä uutisia iPhone 5 –puhelimen omistajille, tai ainakin osalle niistä. Yhtiö nimittäin kertoo, että pieni osa laitteita saattaa sisältää viallisen akun, jonka toiminta-ajat ovat tavallista heikommat. Kyseiset laitteet Apple on myynyt syyskuu 2012 – tammikuu 2013 välisenä aikana. Jokainen voi tarkastaa Applen tukisivulta, kuuluuko oma laite vaihto-ohjelmaan. Jos se näyttää vihreää valoa, kannattaa asian suhteen olla yhteydessä valtuutettuun huoltoon tai myyjäliikkeeseen.

Henkilökohtaisesti olen erittäin iloinen Applen vaihto-ohjelmasta. Hankin oman laitteeni Suomen julkaisupäivänä ja tukisivun mukaan puhelimeni on oikeutettu ilmaiseen akun vaihtoon. Lähes kaksivuotias iPhone 5 saa sisäänsä siis tuliterän akun! Tämä on loistavaa, sillä olen huomannut puhelimessa jo pidemmän aikaa ongelmia akkukestossa. Niinpä uusi akku tulee tarpeeseen ja pidentää samalla mukavasti puhelimen käyttöikää.

Omalla kohdallani iPhone 5:n akkukesto on heikentynyt paljon ja työpäivän aikana joutuu puhelimen käyttöä säätelemään. Ongelmia on tuottanut myös se, että laite tuntuu näyttävän akun tilan täysin väärin. Toisinaan puhelin sammahtaa, vaikka akkua pitäisi mukamas olla vielä jäljellä reilusti. Joskus taas akun tila tipahtaa hetkessä roimasti, joka ei sekään tunnu normaalilta.

Suomessa vaihto-ohjelma käynnistyy 29. elokuuta. Täytyykin viedä oma laite huoltoon ensi viikolla tai viimeistään syyskuun alussa. Ehkäpä uuden akun myötä ykköspuhelinta ei olekaan tarvetta vielä vaihtaa tämän vuoden puolella…

Onko täällä muita onnekkaita, jotka pääsevät vaihdattamaan akkunsa ilmaiseksi?

Apple, iPhone 5 Battery Replacement Program

Vastaa