Jetpack tuo hyödyllisiä lisäominaisuuksia WordPressille

Ilmainen WordPress on yksi maailman käytetyimmistä julkaisualustoista, joka sopii pienistä henkilökohtaisista blogeista isomman mittakaavan sivustoihin ja kaikkeen siltä väliltä. Tämäkin blogi hyödyntää WordPressiä ja aikanaan pyörittämäni MobiiliBlogi rakentuu myös kyseisen alustan päälle. Olen päässyt vuosien saatossa seuraamaan WordPressin kehitystä ja voin todeta kokonaisuuden kehittyneen huimasti viimeisen viiden vuoden aikana. Ominaisuuksia on tullut hurjasti lisää ja käytettävyys sekä julkaisujen luominen on helpottunut versio toisensa jälkeen. Jos suunnittelet oman blogin perustamista, suosittelen lämpimästi WordPressiä. Se on joustava ja helposti lähestyttävä julkaisujärjestelmä, josta löytyy paljon tietoa myös suomeksi.

Allekirjoittanut on pitänyt vajaan vuoden tauon WordPressin kanssa, mutta päädyin työskentelemään alustan kanssa jälleen tämän blogin kanssa.  Olen kesän aikana tutkinut paljon aiheeseen liittyvää materiaalia uudistaessani ja parantaessani blogini ominaisuuksia. Yksi parhaista lisäosista, johon olen törmännyt on ehdottomasti Jetpack. Se on ilmainen ja sisältää paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, joilla omaa sivustoaan saa laajennettua.

Itse törmäsin Jetpackiin etsiessäni lisäosaa, joka laajentaisi WordPressin gallerian ominaisuuksia. Jetpackin myötä pystyn liittämään artikkeleihini kauniisti järjestettyjä kuvagallerioita ja mahdollistamaan lukijoilleni kuvien helpon selattavuuden. Esimerkkinä voit vaikka katsastaa galleriani OnePlus One -älypuhelimesta.

WordPress, Jetpack-lisäosa, ominaisuudet

Monipuolisempien kuvagallerioiden lisäksi Jetpack sisältää muun muassa seuraavat ominaisuudet:

  • Matemaattisten kaavojen liittäminen artikkeleihin
  • Lomakkeiden lisääminen artikkeleihin
  • Mobiililaitteille optimoitu teema
  • Sivuston toimivuuden automaattinen tarkkailu. Ylläpito saa sähköpostin, jos sivusto on niin sanotusti alhaalla. Näin ongelmasta saa tiedon heti ja sen ratkomisen kimppuun pääsee mahdollisimman nopeasti.
  • Artikkeleiden julkaiseminen sähköpostilla
  • Oman Google+ -profiilin integroiminen blogiin
  • Sosiaalisten palveluiden jakopainikkeiden lisääminen artikkeleihin
  • Shortcode-upotukset useille eri palveluille: YouTube, Facebook, Twitter, Flickr, Google Maps, Vine, Vimeo, Soundcloud jne. Näin eri palveluista voi helposti tuoda materiaalia omiin postauksiinsa.
  • WordPressin hallintapaneeliin integroidut kävijätilastot.

Mukana on myös paljon muuta, sillä Jetpack kattaa kaikkiaan yli 30 eri ominaisuutta. Ja mikä parasta, jokainen ominaisuus on kytkettävissä päälle ja pois yksitellen. Käyttöön saa siis juuri ne toiminnot, joita itse kaipaa, eikä mitään ylimääräistä. Suosittelen tutustumaan lisäosaan sen virallisen kotisivun kautta osoitteessa Jetpack.me.

Vastaa