Videolla: Android L Developer Preview

Maailman käytetyimmän älypuhelinkäyttöjärjestelmän, eli Androidin seuraava merkittävä versio saapuu markkinoille syksyllä. Näin ilmoitti Google 25. kesäkuuta Google I/O -kehittäjätapahtumassaan. Luvassa on merkittävä julkistus, jonka tärkeimmistä tehtävistä on uudistaa alustan käyttöliittymä. Uusi visuaalinen ilme on aikaisempaa värikkäämpi ja sisältää muun muassa uudistetut animaatiot, pyöreämmät kuvakkeet ja kerroksiin perustuvan rakenteen. Google kutsuu kokonaisuutta nimellä Material Design. Toki tulossa on paljon muutakin, kuten virransäästötila, parempi moniajovalikko, lukitusnäkymän monipuolisemmat ilmoitukset ja 64-bittisiä prosessoreita tukeva ART-suoritusympäristö.

Alla videokatsauksen Googlen julkaisemaan Developer Preview -versioon Android L -käyttöjärjestelmästä. Käytössäni on Nexus 5, jonka lisäksi kehitysversion voi asentaa täältä löytyvillä ohjeilla myös toisen sukupolven (WiFi) Nexus 7 -tablettiin.

Vastaa