Uusi iMac saapui taloon

Kesäloma käynnistyi allekirjoittaneella siinä mielessä vähän ikävissä merkeissä, että viimeisenä päivänä töistä palattuani noin neljä vuotta käytössäni ollut iMac alkoi temppuilla. Lähes jokainen klikkaus tuntui tapahtuvan erittäin suurella viiveellä ja lopulta muutaman uudelleenkäynnistyksen jälkeen kone jäi junnamaan harmaaseen aloitusruutuun eikä edennyt varsinaisesti käyttöjärjestelmän puolelle. Onneksi ulkoiselta kovalevyltä löytyi OS X Mavericks -asennuslevy, jonka kautta tyhjensin HD:n ja asensin käyttöjärjestelmän uudelleen.

Kaikki sujui hyvin ja sain koneen jälleen niin sanotusti ylös. Pian sain kuitenkin todeta, että kaikki ei ole kunnossa, sillä hidastelu jatkui. Niinpä ongelmaa piti ryhtyä etsimään raudan puolelta. Epäilin heti kovalevyä ja päätin käynnistää koneen Apple Hardware Testiin, joka testaa raudan kunnon. Yksi virhe sieltä pomppasi ja se viittasi varsin selvästi pian kuolevaan kovalevyyn.

iMac 27

Ongelman selvittyä kaivoin kaapista Fujitsun läppärini, joka toimi noin pari viikkoa varakoneena. Päätin melko pian, että ostan tilalle uuden iMacin, vaikka alkuperäinen tarkoitus oli odottaa seuraavaan malliin, josta mahdollisesti löytyy niin sanottu Retina-näyttö. Lisäteholle oli kuitenkin tarvetta jo nyt, joten päädyin tilaamaan koneen heti. Jos jotakin kiinnostaa, niin uusi iMac 27” on seuraavanlaisella konfiguraatiolla:

  • 3,5 GHz Intel Core i7
  • 8 Gt 1600 MHz DDR3
  • Nvidia GeForce GTX 780M
  • 1 Tt Flash-tallennuslevy

iMac 27

Muutaman päivän olen uutta konetta nyt käyttänyt ja harppaus edelliseen on suuri. Erityisen iloinen olen siitä, että perinteisen mekaanisen kovalevyn väistyminen on tehnyt kokonaisuudesta oikeastaan täysin äänettömän. Kone myös käy selvästi viileämpänä, kun edellinen malli kuumentui takaosasta muun muassa videoeditoinnin aikana huomattavasti. Suurin miinus on CD-aseman puuttuminen, koska aina tosinaan tulee elokuvia fyysiseltäkin medialta katseltua.

Vastaa