Suomen YouTube-yhteisö järjestää Tubecon-tapahtuman elokuussa

Suomeen on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurja YouTube-yhteisö, joka koostuu persoonallisista videobloggareista. Osa kertoo videoilla omasta elämästään, toiset tekevät pelivideoita ja kolmannet esimerkiksi laitetestejä. Suurimmilla nimillä on Suomessakin jo yli 100 000 tilaajaa, joka on huikea määrä. Tällaisia ”tubettajia” ovat ainakin eeddspeaks, MrTuomo ja Mentaalisavuke. Heidän lisäksi mukana on paljon mielenkiintoisia nimiä, joilla on tuhansista aina kymmeniin tuhansiin tilaajiin. Muutamista heistä voisin mainita Amppurulaan, Anssi Vaittisen, Ransuvlogin, Sami Koiviston ja mmiisasin. Kyseisiä vlogaajia tulee allekirjoittaneella seurattua eniten suomalaisista tekijöistä.

Kotimaisen YouTube-yhteistön kasvusta kertoo elokuussa järjestettävä Tubecon-tapahtuma. Hartwall Areenalla järjestettävä tilaisuus koostuu Suomen tunnetuimmista videoiden tekijöistä ja esiintyjistä, joista tällä hetkellä ovat varmistuneet muun muassa Justimus ja Musta Barbaari. Tilaisuuden tulee vetämään Risto Kuulasmaan, joka on toiminut muun muassa Duudsonien ja Madventursin taustajoukoissa. Kuulasmaa tuottaa Tubeconin yhdessä Elise Pietarilan kanssa. Sama parivaljakko on palkitun Docventures-ohjelman takana.

Tubecon on uuden nuorisokulttuurin esiinmarssi. Tubeconin ohjelman lisäksi suunnittelemme parhaillaan tubettajien kanssa toimintatapoja ja käytäntöjä, mm. yhdistyksen perustaminen on asialistalla. Tubeconin tavoitteena on rikkoa Suomen ennätykset YouTube -yhteisön livetapaamiseen osallistujien ja tapahtuman aikana nettiin ladattavien videoiden määrässä. Epävirallinen tavoitteemme on tuottaa tapahtuman aikana nettiin miljoona sekuntia videomateriaalia”, Pietarila kertoo.

Tapahtumalla on kaksi selkeää tarkoitusta. Siellä tilaajat pääsevät tapaamaan ”tubettajia” ja videoiden tekijät markkinoimaan itseään. YouTubesta on kasvamassa tärkeä kanava mainostajille ja Suomeen rantautuikin hiljattain Ruotsista Splay-verkosta, johon voi hakea kanavat, joilla on vähintään 10 000 tilaajaa. Verkosto onkin saanut tästä hieman kritiikkiä, sillä monet ”pienemmät” vloggaat kokevat sen pelkästään jo tunnettujen nimien suljettuna kerhona, jonka takaa on enää vaikea tuoda itseään esille.

Mutta tosiaan, Tubecon on erittäin mielenkiintoinen konsepti. Jos kasvu YouTuben osalta jatkuu edelleen kovana, voi esimerkiksi mainonta television puolella vähentyä. TNS:n tutkimuksen mukaan YouTube olisi kanavana päivätavoittavuudeltaan neljänneksi suurin heti Yle 1:n, Yle 2:n ja MTV3:n jälkeen.

Tubecon tarjoaa kaupallisen yhteistyömahdollisuuden edelläkävijäbrändeille. Tapahtuman yhteydessä järjestetään seminaari, jossa käydään läpi onnistuneita kaupallisia kumppanuuksia tubettajien kanssa Suomessa ja ulkomailla. “12-20 vuotiaiden kohderyhmässä Youtube on ykkösmedia. Tubecon on mahdollisuus tavoittaa nuori kohderyhmä, tunnistaa tähtiä ja saada ymmärrystä siitä, miten tämä satoja tuhansia nuoria tavoittavan skenen kanssa toimitaan. Jotta ylilyönneiltä vältytään, tapahtuman kumppanipaketit räätälöidään kiinnostuneille yrityksille.“, kommentoi Tubeconin kaupallisista kumppanuuksista vastaava Klok-yrityksen luova johtaja Pauli Kopu.

Tubecon logo

Tubecon-tapahtuma pähkinänkuoressa:

Tubecon järjestetään Hartwall Areenalla lauantaina 16. elokuuta 2014. Tapahtumassa on ohjelmaosuus sekä palkintogaala Tube Awards. Tapahtuma ei ole YouTuben tai Googlen organisoima vaan siitä vastaavat yksinomaan suomalaiset tekijät. Tapahtumaa tehdään läheisessä yhteistyössä kaikkien isoimpien kanavien tähtien kanssa. Tapahtumasta tuotetaan livestream. Kohderyhmä 12-24 vuotiaat. Liput 15 euroa. 13-vuotiaat ja sitä nuoremmat aikuisen seurassa. Tapahtumassa on Aikuisparkki, jossa vanhemmille esitellään tubettamista.  Lipunmyynti alkaa 27.5 osoitteessa: www.lippupiste.fi.

Lisää aiheesta: Tubecon.fi.

Vastaa