Kännykkäkameroiden laatu parantunut vuosien aikana huimasti

Vanhoja kuvia selatessani, huomasin, kuinka paljon matkapuhelinten kameroiden kuvanlaatu on vuosien aikana parantunut. Kehitys on ollut huimaa ja ihan pikaisesti päätin ottaa alle esimerkkikuvat, joista ensimmäinen on kuvattu vuonna 2008 Sony Ericsson W880i:llä  ja alempi aivan muutama viikko sitten Sony Xperia Z2:lla. Ero on huima, vaikka molemmissa kuvausolosuhteet ovat valaistuksen osalta hyvät. Todennäköisesti kehitys tulisi vielä merkittävämmin esille hieman heikommassa valaistuksessa, sillä viimeisen kahden vuoden aikana laitevalmistajat ovat pyrkineet parantamaan kameroidensa ominaisuuksia erityisesti hämärässä.

w880_thumb

xperiaZ2_thumb

Sen syvemmin en kuvanlaadullisiin eroihin paneudu, koska sen jokainen voi tehdä itse. Alla vielä kuitenkin rajaukset molemmista otoksista, joka helpottaa yksityiskohtien vertailua. Olisiko ideaa kaivaa laatikosta esille vanha iPhone 3G ja tehdä hieman kattavampi kameravertailu nykypäivän älypuhelimiin? Tämä voisi hieman auttaa hahmottamaan vuosien saatossa tapahtunutta kehitystä mobiilikameroiden laadussa.

Z2_w880

Vastaa