Uutta designiä kehiin, HTC!

Kosketusnäyttöluureja on usein moitittu muotoilultaan tylsiksi ja samaa kaavaa toistaviksi. Tämä on osaltaan totta, mutta kyllä useimmilla valmistajilla on kuitenkin selkeästi oma tyyli, jota ne noudattavat. Jotku ehkä liiankin ahkerasti.

Olen jo pitkään katsellut taiwanilaisen HTC:n toimintaa markkinoilla. Yhtiön tämänhetkinen mallisto on kuin yhdestä puusta veistetty. Puhelimet muistuttavat ulkoisesti erittäin paljon toisiaan. Niiden muotokieli noudattelee yhtä ja samaa linjaa sekä pienet yksityiskohdat siirtyvät mallista toiseen.

Vielä jokin aika sitten HTC:n tyyli oli raikas tuulahdus markkinoilla. Nyt ainakin allekirjoittanut alkaa kyllästyä saman designin kierrättämiseen, jonka piirteitä on havaittavissa jo vuoden 2009 aikana esitellyissä malleissa (Touch Pro2, HD2). Kyseessä ei siis ole mikään lyhytaikainen ilmiö, vaan taiwanilaisvalmistaja on vaalinut samaa tyyliä jo tovin.

HTC ei ole toki ainut valmistaja, jonka mallit muistuttavat toisiaan. Samoja piirteitä on nähtävissä kaikilla valmistajilla, mutta ei kuitenkaan aivan yhtä selkeästi kuin HTC:n tapauksessa.

1 thought on “Uutta designiä kehiin, HTC!

Vastaa