Matkapuhelinvalmistajat huomio! webOS käyttöön!

Olettekin varmaan kuulleet mobiilialan viimeisimmät uutiset. Ei, en tarkoita Googlen Motorola-kauppaa, vaan HP:n päätöstä lopettaa webOS-laitteiden valmistaminen. Käytännössä webOS tulee siis jäämään historiaan, ellei yhtiö saa lisensoitua tai myytyä sitä muille.

Itse olen aina ollut erittäin vakuuttunut webOS:in potentiaalista. Videoita katsellessa ei voi kuin ihmetellä, miksi alusta ei ole markkinoilla menestynyt. Palmin ongelmana oli aikanaan tarvittavan markkinointikapasiteetin puuttuminen, mutta tilanteen piti korjautua HP:n astuttua kuvioihin. Näin ei kuitenkaan käynyt. Yhtiö ei onnistunut houkuttelemaan asiakkaita laitteidensa ympärille, jonka lisäksi se epäonnistui laajentamaan webOS:in markkina-alueita. Monet odottivat webOS:in laajempaa saatavuutta, mutta sen selvänä päämarkkinana säilyi edelleen Yhdysvallat.

Täysin webOS:ia ei kannata vielä haudata. HP on kertonut tutkivansa mahdollisuuksia sen lisensoimiseksi muille valmistajille. Kiinnostusta saattaa myös löytyä, sillä Google on Motorola-ostonsa myötä nousemassa uhaksi perinteisille matkapuhelinvalmistajille. Niinpä Androidin tukeminen niiden osalta voi olla tulevaisuudessa nykyistä heikompaa. HP:n webOS antaisi hyvän tavan erottautua kilpailijoista sekä mahdollistaisi riippuvuuden vähentämistä Androidista. Toivottavasti markkinoilta löytyy rohkeutta ja webOS nähdään vielä Suomenkin markkinoilla!

http://youtu.be/rJtShsHUWgE

Vastaa