OSX Lion houkuttaa, päivitysrumpa ei

Hiljattain Applen App Store -kauppaan ostettavaksi saapunut Mac OSX Lion -käyttöjärjestelmä vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Se tuo Snow Leopardia selkeästi enemmän uudistuksia edeltäjäänsä nähden, mutta pitäen hinnan erityisen maltillisena. Leijona maksaa nimittäin ainoastaan 23,99 euroa, joka on esimerkiksi Windowsiin nähden todella vähän.

Allekirjoittanutta uusi alustaversio kiinnostaa Mac-käyttäjänä luonnollisesti kovasti. Uuden käyttöjärjestelmän asentaminen ei kuitenkaan koskaan ole erityisen hauskaa puuhaa, sillä en usko edellisen version päälle päivittämiseen. Mielestäni uusi versio tulee ajaa puhtaalta pöydältä, jotta paras tulos saavutetaan. Näin olen toiminut kaikkien käyttöjärjestelmäversioiden kanssa.

Apple tarjoaa onneksi erityisen kätevän Time Machine -työkalun, joka nopeuttaa huomattavasti vanhan sisällön palauttamista. Itse olen kuitenkin tässä mielessä hieman vanhanaikainen, sillä tykkään keräillä tarvittavat tiedostot käsin talteen ulkoiselle levylle ja palautan ne sitten sieltä takaisin. Tämä vie aikaa, mutta samalla pääsen eroon kaikesta turhasta, jota koneelle on päässyt kertymään, mutta en jaksa vaivautua muuten poistamaan. Ohjelmat asentelen uuden käyttöjärjestelmän perään, jonka jälkeen palautan tärkeät tiedostot.

Miten te muut toimitte uuden käyttöjärjestelmän asennuksen kanssa?

2 thoughts on “OSX Lion houkuttaa, päivitysrumpa ei

Vastaa