Ensikosketus Nokia N9:ään

Tänään sattui erittäin odottamaton yhteensattuma Oulun torilla kesken kesäisen päivän. Toria kierrellessäni päätin katsastaa Oulun kesätapahtumia varten kasatun Piknik Areenan, joka toimii heinäkuussa usean viihdetilaisuuden tukikohtana. Aitojen sisällä silmään osuivat heti Nokian edustajat, joita pyöri paikalla useita esittelemässä muun muassa tulevaa N9-puhelinta. Niinpä pääsin itsekin kokeilemaan aivan yllättäen suomalaisvalmistajan syksyllä saapuvaa MeeGo-luuria.

Odotukset Nokian uutuutta kohtaan ovat olleet korkealla, joten olikin erittäin mielenkiintoista päästä kokeilemaan luuria itse. Muutaman minuutin testauksen perusteella luvassa on käytettävyydeltään loistava luuri, joka pystyy vihdoin laittamaan kampoihin Androidille ja iOS:lle. Tämän luurin kohdalla voidaan vihdoin käyttää hyvillä mielin termiä iPhone-tappaja, vaikka sitä on aiemmin soviteltu niin N97:lle kuin N8:llekin.

Muutaman minuutin kokeilu täytti luurille asettamani kovat odotukset. Laitteen rakenne oli erittäin miellyttävä ja mukavan kevyt. Käyttöliittymä oli sen sijaan jouheva ja näyttävä, kuten osasin odottaa. Nokian lanseeraama Swipe toimi hyvin, kunhan muisti pyyhkäistä ruutua tarpeeksi reunasta. Jos näyttöä pyyhkäisi keskiosasta, reagoi itse sovellus, mutta vetäisemällä reunasta asti voitiin vaihdella kolmen keskeisen näkymän välillä.

Pikainen testaus toi esiin myös pienen miinuksen. Sovellusten käynnistysajat tuntuivat nimittäin ajoittain hiukan pitkiltä. Toivottavasti tätä pystytään vielä viilailemaan.

Vastaa