Aurinko edelleen näyttöjen pahin vihollinen

Kesä ja auringonpaiste ovat jälleen tuoneet esille sen tosiseikan, että mobiililaitteiden näytöt eivät edelleenkään ole tarvittavalla tasolla, jotta niiden lukuominaisuudet olisivat riittävät kirkkaissa olosuhteissa. Tämä on harmi. Lämpimällä säällä esimerkiksi läppärin tai tabletin ottaisi mielellään mukaan rannalle taikka terassille.

Näytöt ovat toki kehittyneet vuosien varrella. Siinä missä ensimmäisten värinäytöllisten puhelinten ruuduista oli käytännössä mahdotonta nähdä mitään suorassa auringonvalossa, ovat uudet AMOLED-paneelit aivan toista maata. Siitä huolimatta niiden taso ei tunnu ainakaan henkilökohtaisesti riittävältä. Niitä joutuu tihrustamaan ja yleensä aurinkolasit heikentävät näkyvyyttä entisestään. Yhdistelmä ei siis ole miellyttävä. Pieni varjo auttaa kummasti, mutta kukapa tulee rannalle hakeutuakseen puun kupeeseen auringolta piiloon?

Mobiililaitteen sijaan rannalle kannattaakin ottaa mukaan muita viihdykkeitä. Parhaiten toimivat esimerkiksi perinteiset paperiset lehdet sekä lautapelit. Tässä onkin jälleen yksi syy, miksi tableteista ei ole tässä vaiheessa paperisten lehtien korvaajaksi. Mielenkiinnolla seuraan, miten tekniikka kehittyy seuraavan parin vuoden aikana.

Vastaa